Odbojka
 
 
 
 
 
novice
 
19.4.2013
Konec tega tedna se bo v Laktaših končalo letošnje deseto evropsko prvenstvo za kadete. Žal brez slovenske reprezentance v zaključnih bojih. Zanje je bila usodna tekma z Avstrijci, premagali pa so recimo reprezentanco Belgije, ki bo jutri v polfinalu igrala z Rusijo.
 
18.4.2013
Ker so na prvi tekmi zadnjega kroga skupine I Belgijci s 3:0 (14, 17, 18) premagali Avstrijce, bi slovenskim kadetom v dvoboju s poljskimi vrstniki za četrto mesto in s tem boj za peto oziroma šesto mesto, ki še prinaša vozovnico za SP v Mehiki, zadostovala že dva niza. Toda glede nato, da Poljakom na tem prvenstvu še nihče ni odvzel niti niza, je bila to za Slovence vse prej kot lahka naloga.
 
17.4.2013
Slovenska kadetska reprezentanca je včerajšnji prosti dan na EP izkoristila za ogled Banja Luke, zvečer pa so temeljito analizirali igro Belgije, s katero so se pomerili v današnjem obračunu. »Belgijci imajo odlično uigrano ekipo, ki dela na podoben način kot avstrijska in so skupaj že tri leta. Vendar mislim, da jih lahko presenetimo,« je pred tekmo z Belgijci razmišljal slovenski selektor Iztok Kšela.
 
 
ostale novice