Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mladinke brez Evropskega prvenstva

objavljeno dne: 13.07.2008

Lahko rečemo, da so igralke mladinske reprezentanca Slovenije dobro opravile svoje delo na dodatnih kvalifikacijah za nastop na mladinskem Evropskem prvenstvu, pa vendar ostale brez nastopa na septemberskem finalu. Zakaj ? Premagale so Francijo in Madžarsko in izgubile samo z Nizozemsko, no milo rečeno zelo čuden rezultat zadnje tekme turnirja med Nizozemsko in Francijo je naše pahnil samo so tretje mesto, tako da sta se na Evropsko prvenstvo uvrstili omenjeni reprezentanci.
Kot se je predvidevalo, naj bi bila odločilna že prva tekma proti domačinkam turnirja – Franciji. Naše mladinke so nervozno tekmo, polno preobratov dobile s 3:2 in bile ob dejstvu, da naj bi bile nizozemke premočan naprotnik za vse sodelujoče, blizu željenemu cilju – prvemu nastopu na finalu Evropskega prvenstva. Tudi na drugi tekmi so naše, kljub veliki utrujenosti po prvi tekmi, igralke nastopile zelo dobro, pa vendar so nizozemke pokazale svojo kvaliteto in dobile tekmo s 3:0. Zadnjo tekmo – proti Madžarski – so naše začele pod vtisom »obveznosti zmage«, zato igra nikakor ni stekla in naše so uvodni niz izgubile. V nadaljevanju se je razigrala Handanovičeva, tenerju Gorbachovu je le uspelo »zbuditi« ekipo in ko je v tretjem nizu nastopila manjša kriza je odlično »vstopila« še Meta Jerala in zmaga ni bila več ogrožena.
Ob »normalnem« razpletu je bilo napredovanje zagotovljeno, toda na zadnji tekmi turnirja so igralke Nizozemske zaigrale tako slabo, da potek srečanja vsekakor zbuja velike dvome v regularnost kvalifikacij saj je bil končni rezultat natančno tak, da je bila Nizozemska še vedno prva, ob njih, pa so si nastop na Evropskem prvenstvu zagotovile domačinke turnirja, repezentanke Francije. Omeniti velja, da na omenjeni tekmi trener Nizozemske praktično sploh ni vodil tekme (ni bilo time outov, ni bilo menjav, skratka ni naredil nič da bi nizozemke zmagale), kar še dodatno okrepi sume o neregularnih kvalifikacijeh.
Naše igralke torej ne bodo videle Evropskega prvenstva, pa vendar jim tokrat ne gre nič očitati, na tekmah so dale vse od sebe, naredile vse tisto kar so morale, zato čestitke mladinke. Tolažba igralkam pa seveda to ni prav velika in zagotovo si bodo za vedno zapomnile te kvalifikacije in predvsem Nizozemsko in njihovega trenerja.
avtor: MB
 
 
POŠLJI NOVICO