Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Uspešna sezona šempeterskih odbojkarjev

objavljeno dne: 20.06.2008

Letos je šempetrski klub OK SIP Šempeter imel res uspešno sezono, ki so jo mladi šempeterski odbojkarji zaključili s piko na i z naslovom državnega prvaka v mali odbojki.
Poleg dosežkov članske ekipe, smo slavili še veliko uspehov. 31.5.2008 je v Šempetru potekalo finale v mali odbojki. Šempetrani so v prvi polfinalni tekmi, po težki borbi, premagali ekipo Frama in si tako prislužili vstopnico za finalno tekmo z ekipo Žužemberk ali Fužinar. V boju med le-tema je zmagala ekipa Žužemberk, ki je bila torej njihov zadnji nasprotnik za finalno tekmo. Tako so se za tretje mesto pomerili ekipi Fužinar Metal Ravne in Frama, kjer si je tretje mesto prislužila slednja.
Vroče pa je postalo tik pred finalno tekmo, saj se je v dvorani zbralo nekje okroli 100 ljubiteljev odbojke, ki so nestrpno čakali finalni zaključek. Obe ekipi, tako Žužemberk kot Šempeter, sta bili dobro pripravljeni, česar so se vsi dobro zavedali. Že na samem začetku se je bil pravi finalni boj, saj sta bili ekipi ves čas zelo izenačeni. Tudi med potekom sezone sta obe ekipi imeli le en poraz, kar da vedeti, da sta bili res ves čas zelo enakovredni. Tako se je bil boj vse od začetka do konca, a sreča se je tokrat obrnila na stran šempetrske ekipe, ki je povedla 2:0. To je bil uspeh, saj so tako Šempetrani lahko zmago, oz. naslov prvaka , slavili že po drugem setu. Trener ekipe Sebastjan Cilenšek se je v zadnjem setu tako odločil v igro poslati vse svoje igralce in jih tako nagraditi za celoletni trud in vztrajnost. Tekma se je tako končala z rezultatom 2:1 v prid SIP Šempetra. Tokrat je bila za najboljšega igralca turnirja zbrana kar celotna ekipa SIP Šempeter, saj je vsak izmed igralcev pripomogel k temu uspešnemu rezultatu. Po končani tekmi se je začelo rajanje in slavje.
To je sedaj drugi največji uspeh kluba po letu 2004, ko so Šempetrani osvojili naslov mladinskih državnih prvakov. To je njihov drugi naslov v državi, kar je še pika na i k vsem letošnjim rezultatom. Takšnih rezultatov kot jih slavi klub OK SIP Šempeter v letošnji sezoni, ne pomnijo. Prva ekipa se je uvrstila v prvo državno odbojkarsko ligo, mini odbojka je osvojila naslov podprvakov – drugo mesto v državi, prav tako pa so se izkazale tudi vse ostale ekipe, saj tudi njihove uvrstitve niso zanemarljive. Starejši dečki so v B državni ligi dosegli prvo mesto brez poraza in tako končali na skupnem 13. mestu, kadeti pa so se uvrstili na 5. mesto, kar je prav tako lep uspeh, ki ga ni moč prezreti. Tako so s temi rezultati uspeli postati eden uspešnejših klubov v Žalski občini, če ne morda kar najuspešnejši. Seveda pa vseh teh uspehov ne bi bilo brez zvestih sponzorjev, katerim se na tem mestu iskreno zahvaljujejo za podporo in zaupanje, navijačev, ki bučno spremljajo vsako njihovo tekmo ali turnir, staršev, ki spodbujajo in podpirajo svoje nadobudneže tudi takrat, ko jim je težko in žanjejo vspone in padce.
Zahvaljujejo se vsem, ki kakorkoli pomagajo, da ta prelepi šport v Šempetru še ne bo tako hitro zaspal in potonil v pozabo. Hvala vam.

Zapisala : Karin Trepelj
avtor: OK SIP Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO