Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley Ljubljana do 15. naslova

objavljeno dne: 24.04.2018

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so dobili še tretjo tekmo finalne serije državnega prvenstva proti Calcit Volleyju in se veselili še petnajstega naslova slovenskih prvakov.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (14), Babkov (9), Kovačič, Purić (14), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec (5), Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (6), Videčnik (8).

 

Calcit Volley: Pereira (5), Hribar, Golob, Novljan (1), Ratek, Gil (5), Vidmar (4), Okroglič (4), Štalekar (2), Kvas (1), Štembergar Zupan (8), Lazar (8).

 

V prvi niz so bolje krenili domači odbojkarji, ki so si hitro nabrali tri točke prednosti (4:1), ta pa se je do prvega tehničnega odmora stopila (8:7). Po prekinitvi so gostitelji na igrišče prišli sveže motivirani in nanizali kar pet zaporednih točk (13:7), ki so jih v nadaljevanju znali unovčiti (17:10). Prepričljivo igro so prikazali tudi v drugem delu niza, ki so ga brez težav zaključili s 25:17.

 

Ljubljančani so prevlado na igrišču prikazali tudi v drugem nizu. Na začetku je še kazalo, da bodo odbojkarji Calcit Volleyja narekovali tempo (2:4), vendar so domačini njihov nalet hitro zaustavili in poskrbeli za preobrat (8:5). Z izjemno igro v obrambi in natančnimi napadi so brez težav poviševali vodstvo in niz končali s kar devetimi točkami razlike (25:16).

 

V tretjem nizu se potek igre ni spremenil. Ljubljančani so hitro povedli z 8:6 in prednost do drugega tehničnega odmora znatno povišali (16:11). V zaključku srečanja so Kamničani izkoristili slabše trenutke domače vrste in se približali na dve točki zaostanka (22:20). Potem, ko je domači strateg Zoran Kedačič reagiral s polminutnim odmorom, njegovi varovanci tekmecem niso prepustili niti točke (25:20) in zasluženo osvojili  že 15. naslov državnih prvakov.

 

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Čestitke Kamniku za dobro borbo v finalni seriji. Mislim, da jim je na koncu zmanjkalo energije, mi pa tekme odigrali na res visoki ravni. Vesel sem za svoje igralce in za klub, da smo dokaj gladko osvojili državni naslov. Dominirali smo pravzaprav skozi celotno sezono v domačem tekmovanju, kar smo v finalu tudi dokazali.''

 

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyja: ''Mislim, da letos realno nismo uspeli enakovredno igrati proti ACH Volleyju. Razlika je bila nekoliko prevelika, da bi lahko v seriji treh tekem pripravili presenečenje. Mi pa je žal, da nismo bili bližje in pa predvsem za energijo, ki smo jo pokazali. Lahko bi pokazali več volje, vendar se je težko motivirati, če igra ne steče. To je edino, za kar menim, da bi lahko bilo boljše, toda po bitki je najlažje biti general.''

 


avtor: Zala Fendre
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO