Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley 3:0

objavljeno dne: 17.04.2018

Na prvi tekmi finala državnega prvenstva sta se v dvorani Tivoli srečala ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Tokrat so bili s 3:0 (20, 18, 16) boljši gostitelji, ki so v domačem prvenstvu zabeležili še 26. zaporedno zmago.

Dvorana Tivoli, 1. tekma finala 1. DOL, 250 gledalcev, 1. sodnik: Sanja Miklošič, 2. sodnik: Marko Seifried.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (11), Babkov (15), Kovačič, Purić (6), Pavlović, Satler, Pleško (1), Brulec (2), Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (9), Videčnik (10).

Calcit Volley: Pereira (12), Hribar, Golob, Novljan (3), Ratek (1), Gil, Vidmar (2), Okroglič (6), Štalekar (2), Kvas, Lakner (1), Štembergar (5).

Začetek finalne tekme je bil pričakovano izenačen, na prvi tehnični odmor pa so s točko prednosti odšli gostje (7:8). Po dveh odličnih začetnih udarcih Pokeršnika so gostitelji prešli v ospredje (10:9) in z učinkovito igro v napadu osvojili še naslednje štiri točke ter povedli s 14:9. Prednost so Kamničani skoraj povsem stopili (17:16), vendar so aktualni državni prvaki ostali zbrani in z blokom Pokeršnika znova povedli z višjo razliko (20:17). Nasprotnikom v končnici niza niso dovolili, da bi se jim približali in posledično so prvi niz, z zaključkom Purića, dobili s 25:20.

Domači odbojkarji so v drugem nizu nadaljevali z odločno igro in si hitro zagotovili vodstvo z 8:2. Z mirnim, motiviranim in borbenim pristopom so razliko v nadaljevanju le še poviševali. Ta je še pred drugim tehničnim odmorom znašala sedem točk (13:6). Z dominantno igro so brez težav pridobivali točko za točko, z asom Babkova je prednost znašala že debelih devet točk (19:10), kar je zadostovalo za zanesljivo zmago v drugem nizu, s 25:18.

Tudi v tretjem nizu Ljubljančani niso popuščali. Ponovili so scenarij iz prejšnjega niza in si hitro nabrali zavidljivo vodstvo z 8:2, ki ga niso spustili iz rok. Kamničani niso našli odgovora na blok Videčnika, Babkova in Đirlića, medtem ko na drugi strani Calcit Volley ni uspel zaustaviti razigranih ljubljanskih napadalcev. Ob drugem tehničnem odmoru je ACH Volley Ljubljana vodil s 16:9, varovanci Zorana Kedačiča pa so se na koncu veselili prepriččjive zmage s 3:0 (25:16).

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Naredili smo to, kar je bilo za pričakovati. V domači dvorani že celotno sezono kažemo prevlado nad nasprotnikom. Sedaj smo osredotočeni na naslednjo tekmo v Kamniku, kjer vsekakor ne bo lahko. Tam bodo Kamničani igrali na domačem parketu in pred svojimi navijači, tako da pričakujem težko tekmo v gosteh. Danes bi rad čestital fantom za borbeno igro.''

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: ''V prvem nizu smo še poizkušali držati stik z Ljubljančani. Na koncu sta nam zmanjkali dve, tri točke, da bi lahko dosegli kaj več. V nadaljevanju nam je enostavno pošlo moči. Kot kaže sta nam sobota in nedelja vzeli preveč energije, da bi lahko danes enakovredno konkurirali ACH Volleyju Ljubljana. Kljub vsemu so danes nasprotniki odigrali dobro in jim čestitamo. Gremo v Kamnik!''


avtor: Zala Fendre
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO