Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik do 15. naslova prvakinj

objavljeno dne: 16.04.2018

Odbojkarice Nove KBM Branika so pred 1.500 domačimi navijači še tretjič v finalu državnega prvenstva premagale Calcit Volley, tokrat s 3:0 (23, 18, 15), in osvojile svojo 15. lovoriko.

Maribor – Športna dvorana Lukna. 1500 gledalcev. Sodnika: Boris Skudnik, Gregor Novak

 

Nova KBM Branik: Mlakar 16, Košenina, Kaučič 14 , Sužnik (L), Bračko, Vovk, Najdič 3, Milosavljević (C), Sobočan 11, Jerala 2, Pintar 5, Blagne, Koskelo (L), Krajnc.  Trener: Samo Miklavc

 

Calcit Volley: Kostić, Grudina (C) 6, Frantti 5, Mihevc 8, Blažič 7, Mihalinec 8, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčič, Mijoč 8, Trener: Gregor Rozman

 

Na tretji finalni tekmi državnega prvenstva so odbojkarice Nove KBM Branik, ki so dobile oba obračuna finalne serije proti Calcit Volleyju, lovile še zadnjo zmago in z njo tudi že 15. naslov slovenskih prvakinj. 

 

Pred polno mariborsko dvorano Lukna sta ekipi srečanje začeli v enakem ritmu in bili do 5:5 izenačeni, nato pa so po točki Tine Grudine gostujoče odbojkarice uspele povesti in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo z 8:6. Po prekinitvi so odbojkarice Nove KBM Branika po zaslugi začetnih udarcev Marine Kaučič odgovorile z delnim izidom 4:0 in rezultat obrnile v svojo korist (10:8). Vodstvo domačink ni trajalo dolgo, saj so Kamničanke rezultat poravnale na 12. točki in nato ponovno povedle s tremi točkami razlike (17:14). A tudi tokrat je Branikovkam uspelo ujeti tekmice in na 18. točki priti do novega izenačenja. Obetala se je dramatična končnica, v kateri so gostiteljice povedle s 23:21, niz pa po točki Ize Mlakar dobile s 25:23.

 

Osvojen uvodni niz ter domače občinstvo sta bankirkam dala krila, saj so takoj prevzele pobudo in na prvi tehnični odmor odšle s petimi točkami naskoka (8:3). Branikovke so odbojkarice Calcit Volleyja držale na varni razdalji in po napaki Pie Blažič je prednost domače vrste narasla na 15:8. A Kamničanke niso vrgle puške v koruzo in so se, predvsem po zaslugi Grudine in njenih začetnih udarcev, s petimi zaporednimi točkami vrnile v igro (15:13). Igralke Nove KBM Branika so nato le strnile svoje vrste in po bloku Ize Mlakar ušle na štiri točke razlike (19:15). Kamničankam domačink ni uspelo več ogroziti in po točki naveze Najdič-Kaučič je drugi niz, s 25:18, pripadel domačinkam.

 

Mariborčanke so nadaljevale z dobro igro tudi v tretjem nizu in po točki Mlakarjeve spet hitro prišle do vodstva, tokrat s 6:2. Varovanke Sama Miklavca so se tako bližale osvojitvi 15. naslova in po dveh zaporednih točkah Sobočanove in asu Kaučičeve vodile že 15:8. Prednost bankirk je bila dovolj velika, da so niz brez težav pripeljale do konca in po novem asu Kaučičeve slavile s 25:15 ter tako osvojile svoj 15. naslov državnih prvakinj.


avtor: PRvolley Branik
foto: Nova KBM Branik
 
 
POŠLJI NOVICO