Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Triglav Kranj 1:3

objavljeno dne: 14.04.2018

Na odločilni tekmi za obstanek v 1. ligi so Novogoričani po napeti in izenačeni tekmi morali priznati premoč Kranjčanom z rezultatom 1:3 (22, -24, -20, -23).

Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 100, sodnika: Perčič, Jovanovič

GEN-I Volley :  Filiputti (14), Nanut ( L ), Gadnik, Godnič (5), Krašna, Križanič, Paliska (12), Kavčič (5), Marušič (1), Perovič (15), Komel (17). Trener: Matjaž Stanič

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec (9), Tučen (3), Bregant (19), Kos (15), Beravs, Bežek, Mali (2), Maček (13), Kök (3), Rezar (4). Trener: Sašo Rop

Že uvodni niz je nakazal, da bodo gledalci v Novi Gorici spremljali izredno zanimiv dvoboj. Domačini so začeli zelo borbeno in do prvega tehničnega odmora jim je uspelo obdržati prednost dveh točk (8-6), vendar gostje iz Kranja niso popustili niti za trenutek, z odličnim blokom Mačka, ki je uspešno ustavljal Komela v napadu, pa jim je uspelo držati minimalen zaostanek vse do 20. točke. Nato so domači igralci uspeli z dobrimi servisi Kavčiča in Peroviča povečati razlikoin prvi niz je prav Perovič zaključil z asom (25:22).

Drugi niz sta ekipi začeli prav tako borbeno kot prvega. Domačini so zaigrali še bolj zbrano in na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti (8-6). Razigral se je Komel v napadu in Filiputti v bloku, gostje pa so preveč grešili. Ob drugi tehnični prekinitvi so imeli domači pet točk naskoka, potem pa se jim je igra ustavila, padla je zbranost, kar so uspešno izkoristili Kranjčani. V napadu se je razigral predvsem Bregant. Po izredno napeti igri in z atraktivnimi akcijami v obrambi ter odličnim servisom Paliske gostiteljem vseeno ni uspelo obdržati razlike in drugi niz je pripadel gostom (26:24).

Tretji niz je zopet razgrel že zelo napeto ozračje, odlična igra na obeh straneh tako v obrambi kot v napadu (8-7) je trajala le do 10.točke, ko so domači igralci kar naenkrat, zaradi lastnih napak in hudega padca koncentracije, popolnoma popustili v igri. Kos se je pri gostih razigral tako v bloku kot v napadu, kar je še bolj botrovalo padcu zbranosti pri Goričanih (13:21 delni izid). Za preobrat je poskrbel Komel z odličnim servisom, ki je Goričane zopet vrnil nazaj v igro. Navijači so z glasnim navijanjem spodbujali domače igralce, vendar tem več kot do 20. točke ni uspelo priti. Niz se je končal v prid gostov (25:20).

Četrti niz je bil prava paša za oči. Domačini so igrali zelo agresivno, kar se je odražalo tudi na rezultatu (8:3). Gostom se je uspelo otresti začetnega krča, na drugi tehnični odmor so odšli le s točko zaostanka (16:15) in vse do konca niza smo gledali izredno razburljiv dvoboj, z odličnimi akcijami in nerazumljivimi napakami tako na eni kot na drugi strani. Obe ekipi sta pokazali veliko željo po zmagi a na koncu je bila sreča na strani gostov, ki so se veselili zmage s 3:1. Igralci ekipe GEN-I Volley pa se tako po koncu sezone selijo nazaj v 2. ligo.


avtor: GEN-I Volley
foto: GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO