Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volley - Nova KBM Branik 0:3

objavljeno dne: 11.04.2018

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske pred svojimi navijači izgubile proti Novi KBM Braniku z 0:3 (-13, -21, -23). Izid v zmagah je zdaj 2:0 za Mariborčanke, tretja tekma v boju za naslov državnih prvakinj pa bo v ponedeljek.

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 600, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj).

 

Calcit Volley: Kostić, Grudina 12, Frantti, Mihevc 7, Blažič 4, Mihalinec 12, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčić 1, Mijoč 5. Trener: Gregor Rozman.

 

Nova KBM Branik: Mlakar 23, Košenina, Kaučič 7, Sužnik (L), Bračko, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 7, Jerala 4, Pintar 10, Blagne, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc.

 

Pred šestimi dnevi so Mariborčanke proti Kamničankam vodile že z 2:0 v nizih, vendar so jih varovanke Gregorja Rozmana ulovile, v končnici petega niza pa se je v kamniški ekipi poškodovala do takrat njena najbolj učinkovita igralka Ali Frantti, kar so branilke naslova državnih prvakinj izkoristile in prišle do minimalne zmage. Odlična Američanka soigralkam ni mogla pomagati niti na nocojšnji drugi finalni tekmi, čeprav je bila v ekipi, zato pa v njej spet ni bilo Urške Igličar in Maje Pahor, še dveh igral začetne postave Calcit Volleyja, za kateri je sezona končana. Na drugi strani so varovanke Sama Miklavca v Kamnik prišle v polni zasedbi.

 

Že na začetku uvodnega niza so si Mariborčanke na servis Sare Najdič do prvega tehničnega odmora priigrale šest točk prednosti. V domači ekipi je prvič v letošnji sezoni tekmo na mestu korektorice začela Olivera Kostić, največ težav pa so imele Kamničanke, podobno kot na prvi tekmi v Mariboru, na sprejemu. Do drugega tehničnega odmora so gostje svojo prednost povečale še za točko, po lastni napaki domačink pa je bilo že 17:9 za Novo KBM Branik. Tudi do konca niza so bile gostje bolj zbrane, nevarnejše v napadu, predvsem to velja za Izo Mlakar, ki se je odlikovala tudi v bloku. Prav Mlakarjeva je tudi končala prvi niz.

 

Drugi niz je v domači ekipi namesto Kostićeve začela Helena Mijoč, in prav na njej servis so Kamničanke povedle s 6:1. Toda že do prvega tehničnega odmora so bankirke prišle do točke prednosti, domačim sprejemalkam pa je težave s svojimi servisi povzročala Anita Sobočan, nato pa še Mlakarjeva, kar je gostjam prineslo prednost štirih točk (14:10). Domače odbojkarice so se z borbeno igro vrnile v igro, z delnim izidom 4:1 skorajda ulovile gostje, z blokom Katje Mihalinec pa izid na 16. točki izenačile. To pa je bilo zadnje izenačenje v drugem nizu, kajti domačinke so naredile preveč lastnih napak, da bi jim preobrat v popolnosti uspel, spet pa je zanjo točko dosegla Iza Mlakar.

 

Po izenačenem začetku tretjega niza, v katerem si nobena ekipa do šeste točke ni priigrala več kot točke prednosti, je to po dveh lastnih napakah gostij prvim uspelo Kamničankam, ki so vodile tudi še s 13:10. Z dobro igro v bloku in na servis Ele Pintar so Mariborčanke dosegle štiri zaporedne točke, po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa so domačinke za trenutek le zaustavile nalet gostij, ki so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Z blokom Katje Mihevc so Kamničanke izid že na 16. točki izenačile, nato po uspešnem napadu Katje Mihalinec tudi povedle (17:16), a so jim Štajerke vrnile s štirimi zaporednimi točkami. Na servis Katje Mihevc so calcitovke izid na 20. točki še enkrat izenačile, v napeti končnici pa so bile bolj zbrane Mariborčanke, še enkrat pa je bila Mlakarjeva tista, ki je dosegla zadnjo točko v nizu. V tem primeru tudi na tekmi.

 

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Čeprav smo igrali brez treh iz prve postave, to ne sme biti izgovor. S temi, ki jih imamo na voljo, moramo igrati in kljub temu bi morali pokazati več, predvsem pa si upati več. Verjamem, da se bomo iz te tekme nekaj naučili, če nič drugega, da s premalo poguma na ta način ne moremo premagati Mariborčank. V Mariboru bomo potrebovali več poguma na servisu, več poguma v napadu … Končna bitka še ni izgubljena, če smo se na prvi tekmi vrnili v igro po 0:2 v nizih, zakaj se ne bi iz 0:2 po tekmah. Bo pa težko, ampak to smo vedeli že pred finalno serijo.«

 

Samo Miklavc, trener Nove KBM Branika: »Prvi niz smo resnično dobro odigrali, nato pa sem nekoliko pogrešal naš učinek na servisu, da bi jih oddaljili od mreže, kajti domačinke so preko Tine Grudine in Katje Mihevc zelo dobro delovale na prvem tempu. Ampak v teh tekmah je pomembna zmaga, tudi če igra ni na najvišji ravni. Zdaj vodimo z 2:0 v zmagah, čez nekaj dni bo tretja v Mariboru in s tem pristopom, kot danes, bomo morali začeti tudi to tekmo. Zavedamo pa se, da finale ni odločen, saj se igra na tri zmage. Potrebujemo še tri nize.«


avtor: Miha Štamcar
foto: Klemen Brumec
 
 
POŠLJI NOVICO