Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V petek se začenja evropsko prvenstvo

objavljeno dne: 11.04.2018

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je odpotovala v Bolgarijo, kjer se bo v petek začelo evropsko prvenstvo. Naša dekleta se v boj za najvišja mesta podajajo skupaj z Madžarsko, Srbijo, Bolgarijo, Rusijo in Belorusijo.

»Za nami so kar obsežne priprave in veliko reprezentančnih akcij, za katere smo bili s strani Odbojkarske zveze Slovenije deležni vse podpore, za kar se OZS v imenu štaba tudi zahvaljujem. Imeli smo tudi možnost, da so se nam na pripravah pridružile še nekatere igralke, ki jih prvotno ni bilo na seznamu in jim dali priložnost, da se dokažejo. S tem smo v ekipi ustvarili tudi potrebno konkurenco. Pokazalo se je tudi, da nekatere igralke v zadnjih tednih niso bile v tako dobri formi kot v prvih ciklusih in v času kvalifikacij, zato je v reprezentanci prišlo do nekaj sprememb. Priložnost za nastop na evropskem prvenstvu sta tako dobili Maša Božič in Žana Zdovc Sporer. Sicer pa so priprave potekale po načrtih, veliko smo naredili, zadnji treningi so bili tudi zelo naporni. Do začetka prvenstva se bodo dekleta imela možnost nekoliko spočiti, že v petek se začenja zares,« je uvodoma dejal selektor Boris Klokočovnik.

 

Za uvod v prvenstvo stare celine se bodo naše odbojkarice pomerile z Madžarsko: »O tekmicah imamo kar nekaj podatkov, saj smo jih spremljali na srednjeevropskem prvenstvu. Ekipa je sicer lahko deloma spremenjena, a sem prepričan, da bo naš statistik Sebastjan Mavrič, opravil dobro delo pri pripravi na tekmo. Računam, da so Madžarke premagljive, a naša dekleta bodo morala odigrati kar najbolj zbrano in si privoščiti čim manj napak. Upam, da punce ne bodo preveč pod pritiskom. Gre za pomembno tekmovanje, na katerem se je potrebno dokazati. Upam, da ne bo prisotnega preveč strahu. Na srečo smo si precej izkušenj nabrali na mednarodnem turnirju v Pordenoneju,« dodaja Klokočovnik.

 

Slovenkam žreb skupin sicer ni bil preveč naklonjen, saj bodo igrale v težki skupini z Madžarsko, Srbijo, Bolgarijo, Rusijo in Belorusijo, a Klokočovnik meni, da so vse reprezentance na prvenstvu premagljive. »Nasprotnikov ne moremo izbirati, kdo je na drugi strani mreže, niti ni tako pomembno. Na tej ravni so vse ekipe premagljive, a je treba igrati stoodstotno in se držati navodil. Pomembna bosta dober začetni udarec in zanesljiv sprejem, borbenost te ekipe pa tako ni vprašljiva. Pomerili se bomo z ekipami, katerih značilnost so izrazito visoke igralke. Hkrati to pomeni, da lahko izkoristimo dobro tehnično znanje, ki ga ima ta ekipa in s hitro igro v napadu presenetimo tekmice. Z Rusinjami smo se pomerili v času priprav in če bi začetne udarce izvajali bolj konkretno, bi šla zmaga lahko v naše roke. Na podoben način bo treba igrati proti vsem ekipam,« je taktiko Slovenk razkril selektor.

 

Tekma z Madžarsko bo na sporedu v petek, ob 19. uri.

 

Reprezentanca Slovenije: Ana Žigon, Neli Goršek (obe Swatycomet Zreče), Maša Božič, Vita Črnila, Lara Rituper, Katja Banko (vse Spodnja Savinjska Šempeter), Naja Boisa (OK Vital Ljubljana), Tinkara Kavčič (ŽOK Škofja Loka), Zala Špoljarič, Manja Jerala (obe OK Calcit Kamnik), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik), Žana Zdovc Sporer (ŽOK Formula Formis).

 

Strokovni štab: Boris Klokočovnik (selektor), Urban Oder (pomočnik selektorja), Jaroš Štekl (vodja ekipe), Rosana Krajnc (trenerka za telesno pripravo), Sebastjan Mavrič (statistik).


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO