Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Boženk in Pokeršnik za las ob četrtfinale

objavljeno dne: 10.04.2018

Odbojkarja na mivki Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik sta na turnirju svetovne serije v Satunu osvojila 9. mesto. Slovenca sta možnost za uvrstitev med najboljših osem dvojic izgubila potem, ko sta po hudem boju z Japoncema Shiratorijem in Agebo izgubila z 1:2, s 13:21, 21:19 in 24:26.

Boženk in Pokeršnik sta na turnirju na Tajskem nastopila kot osma nosilca in se tako izognila kvalifikacijam. Na glavnem delu turnirja sta igrala v skupini A in morala najprej priznati premoč Avstralcema Zacheryju Schubertu in Timu Dicksonu, ki sta bila uspešnejša z 21:13 in 21:19. V nadaljevanju sta si Slovenca z zmago nad Japoncema Koichijem Nishimuro in Yujem Koshikawo, z 21:18 in 21:17, zagotovila nastope v izločilnih bojih.

 

Njuna nasprotnika v boju za uvrstitev v četrtfinale oz. med osem najboljših dvojic sta bila še ena japonska predstavnika, Katsuhiro Shiratori in Yauya Ageba. Več sreče sta imela tekmeca, ki sta obračun dobila po treh nizih, s 13:21, 21:19 in 24:26.

 

»Za nama je prvi turnir, začetek sezone in način, da nabereva čim več točk za kasnejše nastope na turnirjih višjega ravni. Na tekmah tukaj, na Tajskem, nama začetni udarec ni tako uspeval kot sicer, sama igra pa je lepo stekla. V ključnih trenutkih je morda zmanjkalo tudi nekaj sreče, a greva lahko z dvignjenima glavama naprej na Kitajsko, kjer se bo odvijal precej močnejši turnir, kot je bil ta v Satunu,« je prvi skupni nastop v svetovni ligi ocenil Danijel Pokeršnik.

 

Boženk in Pokeršnik bosta nastope v Xiamenu začela 18. aprila. »Na Kitajskem naju čakajo močnejše ekipe, začeti bova morala v kvalifikacijah. Skušala bova pokazati vse, kar znava in se uvrstiti na turnir. Če nama ne uspe, še vedno ostaja turnir v Maleziji, na katerem sva že uvrščena na glavni del turnirja in tam bo vseeno prostor za kakšen spodrsljaj več,« je še dodal Pokeršnik.


avtor: OZS
foto: FIVB
 
 
POŠLJI NOVICO