Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Maribor 3:0

objavljeno dne: 08.04.2018

Na tretji tekmi četrtfinala državnega prvenstva za moške, ki je odločala o zadnji vstopnici za polfinale so si zmago priigrali odbojkarji Panvite Pomgrad. Ti so nad Mariborom slavili s 3:0 (19, 26, 24), v polfinalu pa se bodo srečali z ACH Volleyjem Ljubljana.

Panvita Pomgrad: Bogožalec 14, Rojnik 12, Flisar 11, Grut 8, Javornik 4, Kasnik 2, S. Ratkai, J. Ratkai, Pečnik, Felkar, Banič, Bedrač, Hrastovec. 

  

Maribor:  Plesec 18, Crnjanski 16, Detela 10, Uremovič 5,  Mulec 2,  Mejal 1, Planinšič, Herman, Vrabl, Košenina, Herman, Križman, Virtič.
 

Tekmo so s servisom odprli odbojkarji Maribora in to z asom Crnjanskega. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in na prvi tehnični odmor so z minimalno prednostjo odšli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Po servisu Javornika so se domači odlepili od Mariborčanov, v napadu sta bila uspešna Bogožalec in Flisar nakar je odreagiral Škorc in posegel po polminutnem odmoru pri rezultatu 12:8. Panvita Pomgrad je dobila prvi  tehnični odmor z rezultatom 16:12. Domači so prednost držali na varnem in jo povečevali. Pri 20:14 je gostujoči trener posegel po drugem polminutnem odmoru, nakar so si gostje prigrali tri točke in na domači strani je Topovšek prav tako vzel polminutni odmor, domači odbojkarji Panvite Pomgrada pa so zatem prvi niz odločili v svojo korist z rezultatom 25:19. 

Drugi niz so bolje pričeli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli 2:0, Mariborčani pa so po uspešnem napadu Detele izenačili na 2:2. Gledali smo izenačeno odbojko vse do prvega tehničnega odmora, katerega so z minimalno prednostjo po močnem servisu Rojnika dobili odbojkarji Panvite Pomgrada. Panvita Pomgrad je bila prek Gruta in Flisarja uspešna v napadu in povedla s 12:9, Mariborčani se niso dali in so prek Umeroviča rezultat znižali ter po dobro postavljenem bloku izenačili na 13. točki. Po prvem polminutnem odmoru je posegel Topovšek, da zaustavi nalet Mariborčanov. Na Mariborski strani je bilo nekaj nejevolje zaradi dosojene točke Panviti Pomgrad, za kar je Škorc prejel rumeni karton. Odbojkarji Maribora so po napaki domačega bloka odšli na drugi tehnični odmor z minimalno prednostjo. Za izenačenje na 16. točki je z lepim napadom poskrbel Bogožalec. Grut je izenačil na 18. točki. V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo vse do 20. točke, nakar so gostje po dobro postavljenem bloku povedli za dve točki, za znižanje rezultata pa je poskrbel Flisar in po njegovem servisu je sledilo izenačenje na 22. Izenačeno je bilo tudi na 23. in 24. točki. Po lepi akciji Gruta je Panvita Pomgrad povedla, a gostje so spet izenačili na 25. in 26. točki. Flisar je poskrbel za vodstvo 27:26 in po napaki gostujočega napada je Panvita Pomgrad povedla ter dobila tudi drugi niz za vodstvo z 2:0 v nizih.  

Tretji niz so bolje odprli domači odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so povedli s 5:2 in so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Gostje so uspeli rezultat izenačiti na 11. točki in Topovšek je vzel prvi polminutni odmor. Z minimalno prednostjo so gostje odšli na drugi tehnični odmor. Po uspešnem napadu Crnjanskega so gostje povedli za tri točke, nakar je Topovšek vzel drugi polminutni odmor in domači so rezultat zmanjšali na 19:20. Po polminutnem odmoru je posegel tudi Škorc. Gostje so ponovno povedli za dve točki in sledilo je izenačenje Rojnika na 23. točki in Škorc je posegel po drugem polminutnem odmoru. Na servisu je Saša Ratkai zamenjal Bogožalca in domači so povedli za točko, vendar so gostje prek Pleseca takoj izenačili, a Panvita Pomgrad se ni dala in je povedla za točko, zatem pa je Bogožalec z neubranljivim napadom poskrbel za zmago in tako želeno vstopnico za polfinale končnice državnega prvenstva za domačine.     avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: Jure Zauneker
 
 
POŠLJI NOVICO