Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ankaran Hrvatini - Ljubljana 2:3

objavljeno dne: 07.04.2018

Pred zadnjo tekmo zelene skupine za obstanek v 1. DOL so bila mesta na lestvici že določena, zato tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja. Vseeno je v napetem dvoboju Ljubljana zasluženo slavila z 2:3 (-15, -22, 19, 23, -11) nad Ankarančankami, priložnost v domači vrsti pa so dobile tudi igralke s klopi.

ŠD Antona Ukmarja Koper; gledalcev: 100; sodnika: Vranko Jure (Šempeter) in Ortl Gregor  (Polzela);

 

Ankaran  Hrvatini: Pucer (L), Krstić 7, Apollonio 8, Pangerc 2, Angelini 8, Medved (L), Morgan, Pavič, Cerovac, Ražman 9, Lovšin 12, Trobec 13, Barut 13; Trener: Mikša Sebastjan.

 

Ljubljana: Letnik 15, Vlepič 11, Čotar 17, Malešič (L), Kop 2, Bobič 1, Maček 10, Končina 3; Trener: Guid Rok.

 

Gostje, ki so pripotovale v Koper z osmimi igralkami, so pričele tekmo z Bobič Tjašo na klopi. Domači trener pa je na igrišče poslal spremenjeno pomlajeno postavo, Apollonio, Barut, Ražman, Trobec, Lovšin in Angelini, kar se je poznalo v prvem nizu. Glede na neuigranost začetne postave, igra domače ekipe nikakor ni stekla in gostje so preprečljivo osvojile prvi niz, s 15:25.

 

Drugi niz sta obe ekipi pričeli v enakih postavah in tudi rezultat in igra v korist Ljubljane je bila podobna kot v prvem nizu. Pri vodstvu z 2:7 za Ljubljano, je za nekaj točk domači strateg odpočil Barutovo in v igro poslal Pavičevo, kar se je v nadaljevanju niza poznalo, saj so Ankarančanke uspele držati razliko minus dveh točk do Ljubljane, za kaj več pa je zmanjkalo idej in gostje so zasluženo osvojile drugi niz, z 22:25.

 

Pri vodstvu Ljubljane, z 2:0 v nizih, je v domači trener Mikša še nekoliko presenetil in v igro poslal še eno mlajšo igralko, Krstić Reno namesto Angelini. Pričetek niza se je rezultatsko prevesil na stran Ankarana, kar je dalo domačim igralkam v nadaljevanju več hrabrosti, v igri je bilo manj napak in posledično se je ob koncu niza to poznalo na semaforju, 25:19 za Ankaran. Gostujoča ekipa je sicer poskušala v zaključku tretjega niza zaustaviti nalet domačink z edino menjavo, vstopila je Bobič namesto Vlepič.

 

Po zmagi v tretjem je v četrtem nizu pri Ankaranu nadaljevala tekmo zmagovita postava in začetek niza je bil izenačen. Pri prvem tehničnem odmoru je bil rezultat 6:8 za Ljubljano in pri domačih je v igro vstopila Angelini namesto Ražman, a se je slednja vrnila v igro pri novem vodstvu Ljubljane z 10:12. Pri 13:15 je Mikša ponovno poskušal uloviti priključek z menjavo, v igro je na servis vstopila Pangerc namesto Krstić in rezultat se je prevesil v domačo korist. Pri vodstvu Ankarana s 23:22 so tokrat gostje zahtevale menjavo, v igro je vstopila Bobič namesto Končine, vendar so domače uspele zadržati minimalno prednost ter izenačile v nizih z zmago 25:23.

 

Tudi odločilni peti niz je domači ekipa začela z igralkami, ki so osvojile predhodna dva niza. Mlade Ankarančanke so pričele odlično ter povedle s 4:1, pri menjavi polja so gostje že uspele obrniti rezultat v svojo korist (5:8) in domača ekipa ni več zmogla rezultatsko uloviti razigranih Ljubljančank, ki so osvojile niz s 15:11 in s tem zasluženo tudi tekmo.      

S tekmo zadnjega kroga zelene skupine za obstanek, se je končal redni del državnega prvenstva, ekipa Ljubljane kot zadnjeuvrščena najverjetneje zapušča prvoligaško tekmovanje.

 

Domačinke Ankaran Hrvatini, ki so v letošnji sezoni doživele svoj krstni nastop v prvoligaškem tekmovanju nikakor niso razočarale, saj so številnim ekipam nudile dostojen odpor, proti koncu prvenstva pa tudi z nekaj zmagami proti ekipam v zeleni skupini za obstanek povzročile, da je bilo tekmovanje nepredvidljivo do zadnjega kroga. Ankarančanke še čakajo morebitnega nasprotnika v kvalifikacijah za nastop med prvoligaško konkurenco v naslednji sezoni, saj v klubu želijo nadaljevati z nastopanjem v najmočnejši konkurenci.


avtor: Aleš Šepec
foto: Barut
 
 
POŠLJI NOVICO