Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Maribor 3:1

objavljeno dne: 07.04.2018

Na drugi tekmi četrtfinala državnega prvenstva za moške sta se v Murski Soboti pomerili ekipi Panvite Pomgrada in Maribora. S 3:1 (22, 20, -17, 23) so se zmage veselili domači odbojkarji, ki so tako rezultat v zmagah izenačili na 1:1. Odločilna tekma bo jutri, ob 18. uri, v Murski Soboti.
Panvita Pomgrad: Bogožalec 15, Grut 13, Rojnik 19, Kasnik 4, Flisar 14, Javornik 5, S. Ratkai 1, J. Ratkai, Pečnik, Felkar, Banič, Bedrač, Hrastovec.

Maribor: Crnjanski 16, Plesec 16, Detela 8, Uremovič 9, Mejal 3, Herman 3, Mulec 2, Planinšič, Vrabl, Košenina, Herman, Križman, Virtič.

Tekmo so na servisu odprli odbojkarji Maribora, s prednostjo petih točk so na prvi tehnični odmor odšli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Domači so prednost samo še povečevali na kar je s polminutnim odmorom pri rezultatu 11:4 odreagiral gostujoči trener Sebastijan Škorc. Gostje so se približali na 13:9 in Topovšek je posegel po polminutnem odmoru. Naveza v bloku Flisar- Grut je dvakrat uspešno zaustavila gostujoči napad in Panvita Pomgrad je dobila tudi drugi tehnični odmor z rezultatom 16:10. Domači so prednost držali na varnem. Pri 23:20 je gostujoči trener posegel po polminutnem odmoru, kar domače ni zmedlo in so prvi niz odločili v svojo korist z rezultatom 25:22.

 
Odbojkarji Maribora so v drug niz odšli odločneje in prvi tehnični odmor so odločili v svojo korist s prednostjo štirih točk. Gostje so prednost držali na varnem, pri rezultatu 7:12 je Topovšek posegel po polminutnem odmoru, da zaustavi nalet Mariborčanov, kar pa žal ni prineslo željenega cilja saj je Panvita Pomgrad imela kar nekaj težave na sprejemu. Po servisu Rojnika se je Panvita Pomgrad približala na 12:15 in Škorc je hitro posegel po polminutnem odmoru. Odbojkarji Maribora so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Na servis Javornika se je prednost Mariborčanov začela topiti in po dobro postavljenem bloku Kasnika Flisarja so domači izenačili na 16. točki. Rojnik je bil uspešen v napadu in Panvita Pomgrad je tako naredila uspešno serijo z delnim izidom 6:0, na kar je po polminutnem odmoru posegel Škorc, vendar to gostom ni kaj dosti koristilo, saj še vedno niso imeli pravega odgovor na servis Javornika. Domači so niz obrnili v svojo korist in povedli z 21:17. Za 22. točko sta na domači strani v bloku bila uspešna Bogožalec in Flisar, ter drugi niz po uspešnem napadu Rojnika dobili z rezultatom 25:20. V nizih 2:0 za Panvito Pomgrad.


Začetek tretjega niza je bil zelo izenačen 5:5 na kar so gostje dobili tri zaporedne točke in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Gostje so omenjeno prednost držali vse do 8:11. Po uspešnem bloku Bogožalca so domači počasi dobivali priključek, tudi v drugo je dobro deloval blok v navezi Rojnik Flisar. Po asu Crnjanskega so gostje povedli za štiri točke in na drugi tehnični odmor odšli z enako prednostjo. Prednost gostov je narasla za šest točk in Topovšek je posegel po menjavi organizatorja igre. Iz igre je odšel Jure Kasnik v igro je prišel Saša Ratkai. Prav po njegovem uspešnem servisu je Škorc posegel po polminutnem odmoru pri rezultatu 16:20. Topovšek je uvidel, da ta niz Panvita Pomgrad ne more odločiti v svojo korist in je iz igre vzel najprej Rojnika, nato pa še Gruta, da ju spočije za nadaljevanje tekme v igro sta prišla Pečnik in Felkar. Gostje so niz dobili z 17:25 in zmanjšali rezultat v nizih na 2:1.
 

Panvita Pomgrad je v četrtem nizu na hitro povedla s 4:1 in na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo štirih točk. Pri rezultatu 12:8 je Škorc posegel po menjavi iz gre je vzel Detelo v igro je vstopil Herman in na servis Pleseca so se odbojkarji Maribora približala na vsega dve točki zaostanka za drugi tehnični odmor.  Panvita Pomgrad je Mariborčane držala na varni razdalji in jo pridno povečevala 21:16 ter prek Gruta povedla za velikih šest točk, vendar to Mariborčane ni odvrnilo, ter so na serijo dobrih servisov Detele rezultat zmanjšali na 24:23. Po napaki Detele na servisu so se domači veselili zmage v četrtem nizu in tekmo odločili v svojo korist z rezultatom 3:1 v nizih.

 
O vstopnici na polfinale končnice državnega prvenstva bo odločala tretja tekma, ki bo na programu jutri v nedeljo ob 18:00 uri v športni dvorani OŠ I. Murska Sobota.

avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: ŠK Pomurje Deset
 
 
POŠLJI NOVICO