Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Salonit Anhovo - Hoče 3:1

objavljeno dne: 07.04.2018

Odbojkarji Salonita Anhovo so na drugi tekmi ¼ finala 1. DOL za moške v Kanalu premagali ekipo Hoče z rezultatom 3:1 (20, 14, -23, 22) in se uvrstili v polfinale.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 300, sodnika: Jovanović (Komenda), Perčič (Kamnik)


Salonit Anhovo: Ilić 6, Česnik, Jereb 7, Šarić (L), Karnel, Drobnič, Basaneže 8, Čabarkapa 18, Kovačič 1, Tomić 9, Vrtovec 19.


Hoče: Radović 16, Drvarič 6, Cafuta 2, Šijanec 6, Planinšič (L), Špindler, Lobnik, Franc 5, Mantha 24, Berglez 3, Šikanič, Kšela 1, Repa, Ledinek (L).

 

 

Drugo ¼ finalno tekmo med ekipama Salonit Anhovo in Hoče je odlično začel domači organizator igre Jereb z asom nad Šijancem. Gostje so z blokom Drvariča prvič povedli pri rezultatu 2:3. V nadaljevanju prvega niza je Čabarkapa poskrbel za izenačenje na 4:4. Po uspešnem bloku Basanežeja pri rezultatu 6:4 je gostujoči trener Kšela že posegel po prvem polminutnem odmoru. Po uspešnem napadu domačega korektorja Vrtovca so domači odšli na prvi tehnični odmor z dvema točkama prednosti. Domači so v nadaljevanju izvajali močan pritisk s »float« začetnimi udarci na mladega sprejemalca Šijanca. Sledila je serija dobrih začetnih udarcev Franca. Ob drugem tehničnem odmoru so domači odbojkarji vodili le še za dve točki. Gostujoči sprejemalec Mantha je poskrbel za izenačenje gostov na 16. točki. Z asom Čabarkape so domači spet povedli 20:18. Pri rezultatu 22:19 je pri gostih na mesto Šijanca vstopil Kšela. Mantha je z napako na začetnem udarcu poklonil Kanalcem prvo zaključno žogo, ki jo je z uspešnim blokom izkoristil domači bloker Ilić.

 

 

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji in z blokom Basanežeta povedli z rezultatom 6:4, ko je gostujoči trener Kšela že posegel po polminutnem odmoru. Ob prvem tehničnem odmoru so domači vodili z rezultatom 8:5. Domači organizator igre Jereb in bloker Basaneže sta bila preveliki oviri v bloku za mladega Šijanca. Pri rezultatu 11:6 je ponovno pri gostih na mesto Šijanca vstopil sprejemalec Kšela. Pri rezultatu 13:6 je gostujoči korektor Radovič zaradi ugovarjanja prejel rdeč karton. Domači so z zbrano igro v obrambi višali prednost in ob drugem tehničnem odmoru vodili že za 8 točk. Kanalski kapetan Čabarkapa je poskrbel, da prednost domačih ni kopnela na spomladanskem primorskem soncu. Z asom Jereba so domači odbojkarji povedli že visokih 23:14. Domači korektor Vrtovec je priigral prvo zaključno žogo, ki jo je z asom izkoristil Jereb.

 

 

Tudi v začetku tretjega niza so domači odbojkarji z organizirano igro povedli z rezultatom 6:3. Gostje so po zaslugi uspešnih napadov Manthe Kanalce ulovili na 6. točki. Ob prvem tehničnem odmoru so domači odbojkarji vodili z rezultatom 8:6. Gostje se niso predali in spet ulovili Kanalce na 9 točki. Z asom Tomiča so domači ponovno pobegnili na 12:10. Berglez je s serijo dobro izvedenih začetnih udarcev poskrbel za vodstvo Hočanov za dve točki ob drugem tehničnem odmoru. Pri rezultatu 14:17 je tudi domači trener Urnaut bil prisiljen k prvemu polminutnemu odmoru. Po točki Tomiča in vodstvu gostov 17:19 je prvič s polminutnim odmorom odreagiral tudi gostujoči trener Kšela. Z blokom Iliča nad Mantho so domači izenačili rezultat na 20:20. V končnici tretjega niza so gostje že vodili z rezultatom 21:23, ko je trener Urnaut po napaki Čabarkape v napadu izkoristil drugi polminutni odmor. Karnel je z dobrim začetnim udarcem izenačil rezultat na 23:23. V nadaljevanju je Drvarič z blokom izkoristil prvo zaključno žogo in znižal izid na 2:1 v nizih.

 

 

Četrti niz se je začel z izenačeno igro na obeh straneh mreže, nato so se domači odbojkarji odlepili in povedli 6:3, ko je z polminutnim odmorom prvič v igro posegel gostujoči trener Kšela. Po uspešnem napadu Čabarkape so Kanalci odšli na prvi tehnični odmor z vodstvom 3 točk. Sledila je borbena in nervozna igra pri obeh ekipah, ampak domači odbojkarji so še vedno držali 3 točke razlike. Čabarkapa je ponovno poskrbel, da so Kanalci odšli na drugi tehnični odmor s petimi točkami prednosti. Gostujoči trener Kšela je bil pri rezultatu 18:12 ponovno prisiljen prekiniti nalet Salonita s polminutnim odmorom. Pred končnico niza so domači vodili 20:16. Gostje so se nevarno približali na 21:19, ko je domači trener Urnaut poizkušal z drugim polminutnim odmorom. Jereb je z blokom nad Mantho priigral prvo match žogo za domače, ki pa jo je Mantha z uspešnim napadom izničil. Čabarkapa ni dovolil presenečenja in z uspešnim napadom popeljal Kanalce v polfinale DP.


avtor: OK Salonit Anhovo
foto: OK Salonit Anhovo
 
 
POŠLJI NOVICO