Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Formula Formis - Aliansa Šempeter 3:0

objavljeno dne: 07.04.2018

Odbojkarice Formule Formis so na prvi tekmi malega finala državnega prvenstva gostile Alianso Šempeter in se veselile zmage s 3:0 (23, 20, 18). S tem so napravile velik korak k bronastemu odličju.

Večnamenska dvorana Hoče, gledalcev 150, sodnika Pevc Anton (Škofja loka), Markelj Blaž (Bled); Delegat: David Gril

 

Formula Formis: Pehnec 3, Sešel, Vrbanc 13, Tupikina 11, Bavdaž 5, Pajnik, Bukovec, Zdovc Sporer, Kotnik 9, Pravdič, Eržen 12, Štern.

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 2, Vodlan, Praunseis 3, Podbregar, Forštnarič 5, Lekše, Vrhovnik 8, Žnidar 13, Lakovšek 12, Plesec, Mazej.

 

Tekmo so s prvo osvojeno točko otvorile domačinke, prav tako so osvojile drugo, a gostje so jih hitro prehitele, kar je bil vzrok za prvi odmor na zahtevo trenerja Matevža Kamnika. Po odmoru so Formiske pokazale svoj borbeni duh in na sedmi točki tudi izenačile, nato pa z minimalno prednostjo odšle na tehnični premor. Gostje so bile Rogožankam ves čas za petami, po izenačenju na dvanajsti točki pa jim je uspelo povesti. Pri rezultatu 13:14 je namesto Teje Bavdaž v igro vstopila Ana Štern. Igralke Alianse Šempetra so vodile za dve točki, Formiske so jih na 19. točki dohitele in se tudi prebile v ospredje, zato je trener gostij Beno Božič posegel po prekinitvi. Ker so bile gostje blizu izenačenja, se je pri rezultatu 23:22 tudi Kamnik odločil za enako potezo, Formiskam pa je s 25:23 uspelo osvojiti uvodni niz.

 

Tudi v drugem nizu so prvo točko dobile Formiske, le da so jo tokrat osvojile z odličnim servisom Ane Pehnec. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na prvi tehnični odmor pa so s prednostjo točje odšle Šempetranke. Naskok so nato povečale še za točko, nato pa so se jim domače počasi začele približevati. Pri rezultatu 11:10 je Božič zamenjal Petro Vrhovnik s Tali Lekše, ker pa so Formiske povečale prednost še za 2 točki, je zahteval še polminutni odmor. Formiske so povedle s 16:13 in si zatem priigrale še pomembne točke za vodstvu z 20:14. Pri rezultatu 21:17 je trener gostij nadomestil Mojco Božič z Izo Vodlan ter Jernejo Lakovšek z Anjo Plesec. Tudi drugi niz so si z odlično igro priborile Formiske in slavile s 25:20.

 

V tretjem nizu so prvi dve točki bolje odigrale igralke Alianse in si hitro zagotovile vodstvo za štiri točke ter Kamnika prisilile v odmor. Po njem so Formiske pokazale svojo borbenost in izid skoraj že poravnale, a so tekmice na prvi tehnični odmor vseeno odšle z vodstvom s 6:8. Na deseti točki je Formiskam le uspelo izenačiti in gostjam nato uiti na dve točki razlike, ob drugi tehnični prekinitvi pa je bilo že 16:13 v korist Formule Formis. Domači strateg je v igro poslal Žano Zdovc Sporer. Pri rezultatu 19:16 je trener Alianse zahteval polminutni premor. Formiske so še povečale prednost in se tudi v zadnjem nizu veselile zaslužene zmage, tokrat s 25:18.

 

Izjavi:

Ana Pehnec, odbojkarica Formule Formis: »Odigrale smo prvo tekmo za tretje mesto, na trenutke smo igrale res dobro, imamo še sicer nekatere pomanjkljivosti, ki jih moramo odpraviti v teh štirih dneh. Mislim, da smo odigrale odločno, pokazale smo, česa si želimo v letošnji sezoni.«

 

Mojca Božič, odbojkarica Alianse Šempeter: »Glede na to, da je bila to tekma, ki odloča o tretjem mestu, je seveda prisoten nek dodaten naboj. S soigralkami smo si seveda želele zmage, a nam žal ni uspelo, zato smo toliko bolj vesele, da imamo v sredo novo priložnost na domačem terenu in upam, da jo bomo izkoristile.«

 


avtor: Špela Pehant
foto: Marjana Zdovc Sporer
 
 
POŠLJI NOVICO