Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnuče - GEN-I Volley 3:1

objavljeno dne: 06.04.2018

Na tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za moške so odbojkarji Črnuč v hali Tivoli gostili ekipo GEN-I Volley. Na koncu je bilo zadovoljstvo razbrati na obrazih domačih igralcev, ki so se veselili zmage s 3:1 (-22, 24, 22, 16).

Hala Tivoli, 6. aprila 2018, gledalcev 70, sodnika: Adrovič (Kamnik) in Novak (Dvor).

 

Črnuče: Kodrič 5, Mihelčič 1, Hafner 1, Čopi 4, Ponikvar 19, Tepić 4, Kumer Ž. 8, Jurić 9, Kumer D 2, Slovnik 12, Uršič 1, Donik Ž- libero; trener: Marko Brumen

 

GEN-I Volley: Filiputti 8, Gadnik 11, Godnič 4, Krašna, Križanič, Paliska 16, Kavčič 2, Marušič 2, Perović 12, Komel 18,  Nanut - Libero; trener Matjaž Stanič

 

V treh letošnjih medsebojnih obračunih so bili enkrat uspešni igralci Črnuč, dvakrat pa Primorci. Za slednje je bila današnja četrta medsebojna tekma izjemno pomembna. V tesnem boju za predzadnje mesto, ki še vedno daje upanje za obstanek preko dodatnih kvalifikacij, je bil za njih pomemben že vsak odigran niz. Gostom zato motivacije ni manjkalo. Na drugi strani so si domači že zagotovili nastopanje v prvi ligi tudi v prihodnji sezoni. Iz tega naslova je bilo pričakovati več sproščenosti v njihovih vrstah. Zaradi poškodbe je v ekipi Črnuč manjkal Martin Valenčič, njihov najboljši napadalec, Žiga Donik, pa je iz enakega razloga lahko zaigral le na mestu libera.

 

Prvo točko na tekmi je dosegel Slovnik, ko je s slabim sprejemom presenetil Primorce, ki so žogo le opazovali. Sicer pa je slab sprejem obeh ekip zaznamoval začetek srečanja.  V rahli prednosti so bili gostje, ki so povedli z 10:13. Z uspešnim udarcem mimo trojnega bloka je Paliska povišal prednost gostujoče vrste na 12:16.  Z uspešnim servisom Slovnika so domači poravnali rezultat na 19. točki, vendar so takoj zatem spet zaostajali za dve. Z uspešnim blokom nad Davidom Kumrom so se odbojkarji GEN-I Volleyja veselili zmage v prvem nizu.

 

Primorci so silovito začeli drugi niz in povedli z 1:5, ko je bil Brumen primoran vzeti prvi odmor. Prednost so ohranili do prvega tehničnega odmora, sledila pa je še menjava Slovnika z Žigo Kumerjem. Igra domačih je postajala vse bolj zbrana. Kumer je z asom Črnučane popeljal v vodstvo s 15:14. Pri vodstvu domačih z 20:18 je trener gostov Matjaž Stanič zahteval prekinitev. Prvo zaključno žogo pri rezultatu 24:22 so imeli Črnučani, vendar je niso izkoristili, prav tako tudi ne druge, v tretje pa se je izkazal Stipe Jurić z uspešnim blokom.

 

Tretji niz je na mestu centralnega blokerja pri Črnučanih začel mladi Erik Kodrič, ki je hitro prispeval dva uspešna napada, Žiga Kumer pa je domače prvič popeljal v vodstvo pri rezultatu 8:7. Nekoliko kasneje je na mesto organizatorja igre vstopil še Mihelčič. Na igrišču se je razvnel napet in borben dvoboj, gledalci, ki so se razživeli, pa so lahko uživali v igri. Prvo vidnejšo prednost za domače, pri rezultatu 18:14, je z uspešnim napadom priboril Ponikvar, ki je prisilil goste, da so zahtevali odmor. Po uspešnem servisu Perovića je prednost skopnela le še na dve točki. Potem je uspešno serviral Kodrič in povišal rezultat na 20:16, a je razlika kmalu skopnela le za točko. Vendar so se domači ponovno zbrali, Klemen Ponikvar pa je izkoristil prvo zaključno žogo.

 

Primorci se v nadaljevanju niso predajali, ker si tega enostavno niso smeli privoščiti. Vendar je mladim Črnučanom zadišala zmaga, ki je nikakor niso hoteli izpustiti iz rok. Zato se je takoj na začetku četrtega niza vnel ogorčen dvoboj. Z 9:6 so povedli gostitelji, gostje pa so postajali vse bolj nervozni. Za vodstvo s 11:7 je Jurić prispeval atraktiven as. Na drugi tehnični odmor so po bloku Žige Kumra odšli domači s petimi točkami prednosti. Še naprej so igrali sproščeno in niso popuščali, Primorci pa so vse več grešili. Ob navdušenju gledalcev so mladi Črnučani kar leteli po igrišču. Na koncu so se zasluženo veselili visoke zmage in se tako na najlepši možen način poslovili od Tivolija. V prihodnji sezoni bodo igrali v novi športni dvorani v Črnučah.


avtor: Andrej Jerič
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO