Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Calcit Volley 3:2

objavljeno dne: 05.04.2018

Odbojkarice Nove KBM Branika so na prvi tekmi finala državnega prvenstva proti Calcit Volleyju, po dramatičnem razpletu slavile po petih setih, s 3:2 (21, 19, -21, -16, 13) in tako povedle v finalni seriji.

Maribor – Športna dvorana Lukna. 1100 gledalcev. Sodnika: Bernard Valentar, Tomaž Melavc

 

Nova KBM Branik: Mlakar 28, Košenina, Kaučič 10, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 5, Najdič 3, Milosavljević (C), Sobočan 15, Jerala 3, Pintar 7, Blagne 1, Koskelo (L), Krajnc.  Trener: Samo Miklavc

 

Calcit Volley: Kostić, Grudina (C) 15, Frantti 24, Mihevc 10, Blažič 6, Mihalinec 4, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčič 2, Mijoč 11, Trener: Gregor Rozman

 

V prvi finalni tekmi državnega prvenstva sta se pred 1000 gledalci v mariborski “Lukni” pomerili ekipi aktualnih državnih prvakinj, Nove KBM Branika in Calcit Volleya.  Domači trener Samo Miklavc je imel na voljo vse igralke, medtem ko trener gostujoče ekipe ni mogel računati na poškodovani Majo Pahor in Urško Igličar.

 

Začetek tekme je bil izenačen vse do rezultata 6:6, ko so odbojkarice Calcita po zaslugi Helene Mijoč uspele pobegniti na tri točke razlike (9:6). Kamničanke so nadaljevale z dobro igro in po dveh asih Katje Mihevc povedle 14:9. Pri domačinkah se je razigrala Iza Mlakar in prednost Calcita je splahnela, saj so bankirke izid poravnale na 19:19 in v naslednjem napadu povedle 20:19. Mariborske odbojkarice so nadaljevale v podobnem tempu do konca prvega niza, ki so ga kljub zaostanku dobile kar s štirimi točkami prednosti, 25:21.

 

Odbojkarice Nove KBM Branika so na krilih glasnih domačih navijačev začele drugi set odlično ter po zaslugi odličnih začetnih udarcev Sare Najdič hitro povedle s petimi točkami prednosti (6:1). Bankrike so vodile že z rezultatom 11:3, ko so se prebudile Kamničanke in predvsem po zaslugi Katje Mihevc, ki je domačnikam pozvročala težave s svojimi servisi rezultat poravnale na 14.točki. Calcitovke se niso ustavile in po uspešno zaključenem napadu Tine Grudine povedle s 18:16. A končnica je ponovno pripadla aktualnim državnim prvakinjam, ki so zagospodarile v “Lukni”. Drugi niz so zaključile z delnim izidom 9:1, piko na i odlični končnici je dala Marina Kaučič. Rezultat 25:19.

 

Uvod tretjega niza je pripadel Calcitu, ki so z odličnimi začetnimi udarci povrzočale težave bankirkam. Alexandra Frantti je z točko v napadu priigrala Calcitovkam priigrala prdnost 7:4. Tudi v nadaljevanju je bila prednost na strani Kamničank, ki so kaznovale vsako napako bankirk in do drugega tehničnega odmora so imele prednost 7 točk (16:9). Po tehničnem odmoru so bankirke ob pomoči publike krenile v lov in po točki Kaučičeve znižale zaostanek na 17:19, a so Kamničanke odgovorile s tremi zaporednimi točkami in to je bilo dovolj, da je tretji niz po napadu Helene Mijoč pripadel Calcitu z rezultatom 25:21.

 

Odbojkarice Calcita so po osvojenem nizu nadaljevale z dobro igro in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Domačinke so imele veliko težav predvsem s sprejemom in po še enem odličnem servisu tine Grudine so Calcitovke vodile 12:5. Odbojkarice Calcita  so nadzirale potek četrtega niza ter pred končnico vodile že19:11, kar je bilo dovolj da so dobile četrti niz z rezultatom 25:16.

 

Domačinke so odločilni pet set začele bolje in po točki Ane Marije Vovk, ki je začele peti set namesto Alje Jerale, povedle s 4:1. Prednost domačink so Kamničanke izničile in po napaki Sobočanove v napadu rezultat izenačile na 7:7. Po asu domače oragnizatorke Sare Najdiče se je tehtnica prevesila ponovno na domačo stran in bankirke so povedle 10:8.  V dramatičnem odločilnem nizu sta obe ekipi prikazali srčno borbo in po zaključenem napadu Pie Blažič so odbojkarice Calcita znižale rezultat na 13:14, a so Mariborčanke na koncu po točki Ize Mlakar slavile s 15:13 in dobile prvo finalno tekmo.

 

IZJAVI PO TEKMI:

Tina Grudina, Calcit Volley: ”Kljub porazu ne smemo povestiti glav, saj nam je uspelo nadoknaditi dva seta, a nam je na koncu zmanjkalo malo športne sreče. V sredo nas čaka nov obračun in vemo kaj moramo popraviti, tako da gremo v nov boj.”

 

Roosa Koskelo, Nova KBM Branik: ”Calcit je danes odlično serviral, kar je bil glavni razlog v padcu naše igre. Ni nam uspelo držati sprejema, kar je posledično tudi vplivalo na igro v napadu. Kljub temu smo uspeli zmagati in v sredo nas čaka nova težka preizkušnja.”


avtor: PRvolley Branik
foto: PRvolley Branik
 
 
POŠLJI NOVICO