Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prva v ogenj Pokeršnik in Boženk

objavljeno dne: 05.04.2018

S turnirjem na Tajskem se po tritedenskem premoru nadaljuje letošnja svetovna liga v odbojki na mivki. V Satunu bosta nastopila tudi slovenska prvaka, Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

Slovenska predstavnika sta na svetovni jakostni lestvici za zdaj zbrala dovolj točk, da sta že uvrščena na glavni del turnirja in jima ne bo treba igrati v kvalifikacijah. Za turnir, ki se začenja v nedeljo, sta se pripravljala že nekaj tednov. »Najine priprave so potekale v Ljubljani, tako na mivki kot v fitnesu. Pri treningih nama je pomagal selektor Jasmin Čuturić, del priprav sva opravila z najboljšo hrvaško dvojico v odbojki na mivki. Za nama je kar nekaj težkih treningov v fitnesu in kondicijskih treningov na mivki, tako da sva za turnirje, ki naju čakajo, kar dobro pripravljena in mislim, da tudi uigrana,« je pred odhodom dejal Danijel Pokeršnik.

 

V Satunu bosta Slovenca igrala kot osma nosilca, a po besedah Pokeršnika je konkurenco za zdaj težko oceniti: »Na tem prvem turnirju se bo pokazalo, kam v tej sezoni sodiva, kako konkurenčna sva. To bo najin prvi test. Želiva si preboja iz skupine v izločilne boje, na tihem upava na polfinale.«

 

Na azijski turneji bosta naša odbojkarja na mivki igrala na treh turnirjih, najtežji bo tisti na Kitajskem. »Dobro je, da sva na Tajskem že uvrščena na glavni turnir in imava tako zagotovljeni vsaj dve tekmi. Skušala se bova prebiti iz skupinskega dela v izločilne boje in si izboriti dodatne tekme. Upam, da se bova v tem času tudi že privadila na vročino in predvsem vlago, saj naju zatem čaka težek turnir na Kitajskem, kjer bova morala igrati v kvalifikacijah. Upava na ugodne nasprotnike. Zadnji turnir na tej azijski turneji bo v Maleziji. Mislim, da konkurenca ne bo tako huda in da bo to za naju dober zaključek,« je načrte za naslednjih nekaj tednov razkril Tadej Boženk, ki smo ga nazadnje lahko spremljali na evropskem prvenstvu v odbojki na snegu, na katerem sta z Anžetom Bahčem osvojila 5. mesto.

 

S katerimi dvojicami se bosta Pokeršnik in Boženk pomerila na Tajskem, bo znano v soboto popoldan po slovenskem času.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO