Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Za najvišja mesta v začetku maja

objavljeno dne: 03.04.2018

Minuli vikend se je zaključilo tekmovanje v A in B ligah za državno prvenstvo pri starejših deklicah in dečkih. Tako so znane že vse ekipe, ki se podajajo v boj za letošnji naslov.

Pri dečkih je prvo mesto na vzhodu prepričljivo pripadlo ekipi ŠD Braslovče, ki je vknjižila devet zmag in le en poraz. Zadali so jim ga mladi odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so na koncu osvojili tretje mesto. Drugi je bil Maribor, zadnjo vstopnico za polfinale pa so si priigrali Hočani.

 

Na zahodu so si odbojkarji Salonita Anhovo z dvema zmagama na zadnjem turnirju v Kamniku zagotovili prvo mesto. Enak izkupiček, devet zmag in poraz, je uspel ekipi KekoOprema Žužemberk, ki je bila po količniku nizov slabša od Kanalcev. Količnik dobljenih in izgubljenih nizov je odločal tudi o tretjem in četrtem mestu. Na koncu so bili uspešnejši odbojkarji Calcit Volleyja, Krka je A ligo zaključila na 4. mestu.

 

Ekipe Fužinar Sij Metal, SIP Šempeter, Črnuče ACH in Brezovica so z letošnjim prvenstvom zaključile, prav tako kot tudi vse ekipe v B ligah. Zmagovalci štiri skupin so postali odbojkarji iz ekip TAB Mežica, Slovenska Bistrica, Ljubljana Volley in Triglav Kranj.

 

Pri deklicah sta se iz skupine A v A ligi na vzhodu v polfinale uvrstili ekipi Nova KBM Branik I in ŽOK Sobota, vrstni red pa je bil odločen šele po zadnjem obračunu, v katerem so bile uspešnejše Mariborčanke. Tekmovanje v A ligi so z devetimi zmagami in le enim porazom zaključile Braslovče, ki so v skupini B na vzhodu prepričljivo zmagale. Drugo mesto in polfinale so si z dvema zmagama v Šoštanju zagotovile Prevalje.

 

Na zahodu sta bili v A ligi brez konkurence ekipi Vital Ljubljana I in Doors Bled. Obe sta namreč zabeležili po deset zmag in tekmovanje zaključili brez poraza. V skupini A so si uvrstitev med najboljših osem ekip priborile še igralke Calcit Volleyja, v skupini B pa ŽOK Škofja Loka.

 

Ekipe Formis I, Nova KBM Branik II, ŽOK Kema Puconci in Formis II ter Nekropolis Šempeter, Korvolley A, Kajuh Šoštanj in Svolley se za najvišja mesta tokrat ne bodo borile. Tekmovanje so za letos zaključile tudi ekipe Ankaran Hrvatini, Novo mesto, Neptun Kanal in Galeb grup Robotina ter Olimp Ljubljana, Logatec, Krim Pirnar doors in Mladi Jesenice.

 

V B ligah so si zmago priigrale ekipe Mežica, KLS Ljubno, Murania Lendava, Turbina, VolleybalLjubljana I, ŽOK Šentvid II, ŽOK Triglav Kranj I, Prochrom comp Bled, ATK Grosuplje in Luka Koper.

 

Polfinalni turnirji bodo 6. maja.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO