Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Ankaran Hrvatini 3:0

objavljeno dne: 04.04.2018

Odbojkarice Luke Koper so na zadnjem letošnjem sosedskem obračunu v zeleni skupini 1. DOL premagale Ankaran Hrvatine, s 3:0 (22, 17, 22), in si pred zadnjo tekmo sezone zagotovile neposreden obstanek v prvi ligi.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 300, sodnika Eva Tomec, Nejc Klinar.

 

Luka Koper: Raič, Isanović, Lucas, Đukić, Dodič, Haupt, Kocet, Jovič, Pešič, Kaker, Kušar(L), Radešić (L). Trenerja Zdravko Jovič, Leon Žibret.

 

Ankaran Hrvatini: Tozan, Krstić, Pangerc, Angelini, Morgan, Pavić, Cerovac, Ražman, Lovšin, Trobec, Barut, Pucer (L), Medved (L). Trener Sebastjan Mikša.

 

V enkratnem odbojkarskem vzdušju, s številnimi navijači na obeh straneh in z veliko željo po zmagi, ki bi eno ali drugo ekipo rešila dodatnih kvalifikacij za obstanek med najboljšimi, je tekmo z asom odprla Tina Kaker. Vendar so Ankarančanke hitro izenačile, po dveh zaporednih asih Karin Pavič so imele ob prvem tehničnem odmoru gostje že tri točke več. Nezbranost domačih se je nadaljevala do rezultata 5 : 11, ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodile za šest točk. Po dveh maratonskih točkah za Koper se je razlika začela manjšati, trener Ankarančank je pri rezultatu 15 : 17 zahteval odmor. Z asom Dajane Lucas so Koprčanke na 18 točki rezultat poravnale, povedle za dve in niz uspešno pripeljale do konca z rezultatom 25 : 22.

 

Tudi začetek drugega niza je minil v enakovredni igri, s točko prednosti so na prvi odmor odšle Ankarančanke. Tri zaporedne točke so domače popeljale v vodstvo, vendar Ankarančanke niso popustile, ob drugem tehničnem odmoru so domače vodile za dve točki, prednost pa nato z asom Inge Raič povečale na štiri. Še dva zaporedna uspešna hitra napada Tine Kaker in domače so vodile 21 : 15. Dve točki je sodniški par nato namenil gostjam, nato pa se je žoga vrnila k domačim, ki so si z uspešnim blokom priborile in izkoristile prvo set žogo za zmago s 25 : 17.

 

V tretjem nizu si do prvega odmora si Koprčanke niso pustile blizu, 8 : 5 je bilo, prednost je Dajana Lucas z asom še povečala, trener Ankarana pa je skušal z odmorom ustaviti nalet domačih, ki so jih bučno spodbujale tudi mlajše odbojkarice vseh selekcij. Ankarančanke so se zopet približale na točko razlike, do drugega tehničnega odmora pa so domače le prišle s tremi točkami več. Prednost so povečale še za dve, vodile že 20 : 15, kar pa ni zagotovilo brezskrbnega zaključka, saj so jih gostje spet skoraj ujele. Konec je bil vendarle na strani domačih, ki so pokazale eno najboljših iger v sezoni. 25 : 22 je bilo, tri točke pa so Koprčankam pred zadnjo tekmo proti Zgornji Gorenjski že zagotovile neposreden obstanek med najboljšimi.


avtor: OK Luka Koper
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO