Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ljubljana - Zgornja Gorenjska 0:3

objavljeno dne: 04.04.2018

Na tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL sta se srečali ekipi Ljubljana in Zgornja Gorenjska. S 3:0 je zmagala gostujoča ekipa Zgornje Gorenjske (-19, -19, -14).

ŠD Galjevica, gledalcev: 64 . Sodnika: Štamcar Simon in Oman Miha Delegat: Maček Brane

Ljubljana: Letnik , Vlepič , Čotar , Malešič (L), Vilfan , Bobič , Maček, Kop ; Trener: Gorbachov Oleg.

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanasković, Lužovec, Burja, Friškovec, Rozman (L) Zorman, Kregar, Ramič, Humerca; Trener: Centa Aleš.
 

V tekmo so bolj odločno stopile odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki so povedle s 5:2 in domačega trenerja prisilile v pol minute odmora. Ljubljančanke so nato izkoristile nezbranost gostij in se jim z odličnimi servisi Mačkove približale ter izenačile na 7:7. V nadaljevanju sta bili ekipi izenačeni, nato pa so z uspešnim napadom povedle domače s 13:11 in gostujočega trenerja prisilile v odmor. Domače so ohranile zbranost in na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:13. Gorenjke so izkoristile napake domačih in rezultat izenačile pri 19:19. Z dobrimi servisi Kregarjeve in slabim sprejemom na strani Ljubljančank so do zmage v prvem nizu prišle gostje iz Gorenjske (25:19).
 

Drugi niz so bolje začele igralke Zgornje Gorenjske, ki so povedle s 5:2. Gostje so tudi nadaljevale bolje in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Tudi v nadaljevanju so gostje ostale zbrane in na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:12. V nadaljevanju so domače nekoliko pritisnile na servisu in gostujočega trenerja prisilile v odmor pri 15:19 za Gorenjsko. Domače so se nato še približale na dve točki zaostanka vendar pa so se gostje hitro zbrale in niz zaključile v svojo prid s 25:19.


Tretji niz so ponovno bolje začele gostje, ki so povedle s 5:1, ko je domači trener vzel pol minute odmora. Domače niso imele pravih odgovorov na napade Gorenjk, ki so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:7. V nadaljevanju ni bilo večjih sprememb in ekipa Zgornja Gorenjska je zmagala s 25:14.

avtor: Anja Šeme
foto: Anja Šeme
 
 
POŠLJI NOVICO