Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ljubljana - Luka Koper 1:3

objavljeno dne: 30.03.2018

Na tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL sta se srečali ekipi Ljubljana in Luka Koper. Do zmage so s 3:1 (25:18, 25:15, 24:26, 25:11) prišle gostje iz Kopra.
OŠ Sostro, 30. marec 2018, gledalcev: 52. Sodnika: Mohorčič Domen in Tomec Eva.


Ljubljana: Letnik, Vlepič, Čotar, Malešič (L), Vilfan, Bobič, Maček, Končina, Kop. Trener: Gorbachov Oleg.


Luka Koper: Raič , Isanović, Lucas, Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič, Pešič, Kaker, Kušar (L), Radešič (L). Trenerja: Zdravko Jovič, Leon Žibret.
 

Tekma se je začela precej izenačeno, vendar pa so z nekaj dobrimi servisi in uspešnimi napadi Koprčanke prišle do vodstva in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Koprčanke so po odmoru ohranile mirnost in prednost še povečale na 14:7. Ljubljančanke niso nudile pravega odpora, tako so gostje odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:9. Nato so Ljubljančanke izkoristile nezbranost in nekaj napak Koprčank in se jim približale na 18:16, takrat je trener gostij zahteval že drugi odmor. Slednji je očitno zalegel saj so gostje ponovno zbežale na 4 točke razlike, kar je v premor prisililo domačega stratega. Gostje niso popustile in set varno pripeljale do konca, s končnim rezultatom 25:18.
 

Prvi niz so z dobrimi servisi Kakerjeve in uspešnimi napadi Isanovičeve bolje začele Koprčanke, ki so povedle z 8:3. Prednost petih točk so kljub poskusom domačim ohranjale tudi v nadaljevanju niza. Trener domačih je poizkušal z menjavami Vlepičeve in Čotarjeve in v igro poslal Končino in Letnikovo, vendar pa ni prišlo do želenega obrata in gostje so odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:9. Do večjih obratov v nadaljevanju ni prišlo, set pa je s točko na servisu zaključila Kakerjeva, za zmago Koprčank s 25:15.
 

Domače so dobro začele prvi niz in prišle do vodstva s 4:2. Koprčanke so se nato približale in rezultat je bil izenačen pri 7:7, po napaki gostij  so domače na tehnični odmor odšle s točko prednosti. Do 9:9 sta bili ekipi izenačeni nato so Koprčanke izkoristile napake domačih in povedle s 15:9. Z dobrim servisom je Vilfanova Ljubljančanke približala na 3 točke zaostanka kar je gostujočega stratega prisililo v odmor. Po tem pa je sledila napaka in prednost gostij s 16:12. Domačinke so se po uspešnem napadu in bloku ter nato še dobrem servisu Čotarjeve približale zgolj na točko zaostanka (17:18). Domačinke so za kratek čas povedle, vendar pa je bil po napaki na servisu rezultat ponovno izenačen na 19:19. Ekipi sta igrali zelo izenačeno in pri 22:21 v prid Kopra je domači strateg vzel pol minute odmora. Tega so domače izkoristile in rezultat izenačile nato pa povedle po ponovno uspešnih servisih Vilfanove. Koprčanke se niso vdale in rezultat izenačile na 24:24. Napeto končnico je z odličnim servisom zaključila Anja Maček, za zmago Ljubljene v 3. nizu s 26:24.
 

Niz so bolje začele domače igralke, ki so povedle s 5:1. Koprčanke so se nato zbrale in po uspešnih napadih Lucasove izenačile na 6::6. Na tehnični odmor so po uspešnem servisu Raičeve odšle Koprčanke s točko prednosti. Gostje so nato izkoristile padec koncentracije Ljubljančank in povedle s 13:9, ko je domači trener vzel pol minute odmora. Koprčanke so v nadaljevanju stopnjevale ritem in po asu Jovičeve povedle že z 20:11. Ljubljančanke niso imele pravega odgovora in Koprčanke  so niz pripeljale do konca z rezultatom 25:11.

avtor: OK Ljubljana
foto: OK Ljubljana
 
 
POŠLJI NOVICO