Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Ljubljano prihaja svetovna serija

objavljeno dne: 29.03.2018

Ljubljana bo med 2. in 5. avgustom prvič gostila turnir svetovne serije FIVB World Tour v odbojki na mivki, najboljši slovenski odbojkarice in odbojkarji na mivki pa se bodo na domačih tleh z dvojicami z vsega sveta borili za pomembne točke v boju za nastop na olimpijskih igrah.

Potem, ko smo v središču prestolnice prva leta lahko spremljali mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge, lani pa tudi že turnir najvišje ravni evropske serije CEV Masters za moške, hkrati pa še ženski CEV Satellite, bomo v Sloveniji tokrat prvič gostili turnir pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIVB.

 

V Ljubljani tako ne bodo igrali le najboljši evropski odbojkarice in odbojkarji na mivki, ampak se bodo najuspešnejši slovenski pari prvič lahko pomerili z dvojicami s svetovne lestvice. »Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo informacijo, da je mednarodna zveza ljubljanski turnir uvrstila na koledar svetovne serije sprejeli z velikim odobravanjem. Gre za še en korak naprej v razvoju odbojke na mivki pri nas, naši najboljši odbojkarji na mivki pa bodo obenem dobili priložnost, da se pred domačim občinstvom pomerijo z vrhunskimi evropskimi in svetovnimi pari. Točke z ljubljanskega turnirja bodo prvič štele tudi za svetovno lestvico in bodo za naše igralce in igralke, ki se bodo potegovali za nastop na olimpijskih igrah 2020, zelo dragocene,« je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca.

 

Ljubljanski turnir, ki ga je Evropska odbojkarska zveza CEV nagradila s posebno nagrado za najbolje izveden in komuniciran turnir v letu 2017, bomo letos lahko spremljali v nekoliko spremenjenem terminu. Potekal bo namreč v začetku avgusta in ne več konec julija kot v preteklih letih. »S terminom turnirja smo se skušali kar najbolj prilagoditi ostalim dogodkom in veseli smo, da bo turnir tudi letos potekal v atraktivnem terminu. Poleg tega pri nas pričakujemo zares kakovostne ekipe, saj se bo tekmovanje odvijalo neposredno po evropskem prvenstvu, ki ga bo med 15. in 22. julijem gostila Nizozemska. Ljubljanski turnir bo tudi eden prvih po premoru v svetovni ligi,« je še dodal Humerca.

 

V okviru štiridnevnega tekmovanja bodo že tradicionalno potekali finalni obračuni za državno prvenstvo v mlajših kategorijah, na katerih se bodo mladi odbojkarji na mivki pomerili za državne naslove.

 


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO