Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V finalu Nova KBM Branik in Calcit Volley

objavljeno dne: 29.03.2018

V boj za naslov slovenskih odbojkarskih prvakinj se znova podajajo odbojkarice Nove KBM Branik in Calcit Volleyja. V boj za najvišja mesta pri moških sta se že uvrstila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley.

Mariborčanke, ki bodo v obračunih z večnimi tekmicami lovile drugi zaporedni, sicer pa že petnajsti naslov, so v polfinalu še drugič odpravile Alianso Šempeter. Kamničanke, ki so bile uspešnejše od Formule Formis, bodo igrale v devetem zaporednem finalu in si skušale priigrati četrti prvenstveni naslov.

 

Odbojkarice Nove KBM Branik so imele z razpoloženimi Savinjčankami na povratni tekmi polfinala nekoliko več dela kot na prvi tekmi v Mariboru. Šempetranke so, z izjemo prvega niza, v katerem sta jih z dobrimi začetnimi udarci povsem onemogočili Marina Kaučič in Sara Najdič, z borbeno igro v obrambi in prodornimi napadalnimi akcijami gostjam nudile močan odpor. V razburljivih končnicah drugega in tretjega niza so varovanke Sama Miklavca unovčile bogate izkušnje in si prek razpoloženih Ize Mlakar in Ele Pintar zagotovile uvrstitev v finale.

 

V Hočah so ljubitelji odbojke pričakovali še eno napeto srečanje med domačo Formulo Formis in Calcit Volleyjem. Na prvi tekmi v Kamniku sta se ekipi namreč razšli šele po petih nizih, tokrat pa je ekipa Gregorja Rozmana za zmago potrebovala le tri. V prvem nizu so povsem prevladovale Kamničanke, saj so Rogožanke slabo sprejemale začetne udarce, igra pa jim nikakor ni stekla niti v napadu. Preobrat in zmago v drugem nizu, v katerem je Formis vodil že s 13:7, so zrežirale Helena Mijoč, Alexandra Frantti in Tina Grudina. Omenjene odbojkarice so dobro igro prenesle tudi v tretji niz in skupaj zbrale kar 45 točk, na drugi strani mreže pa je bila Darja Eržen, ki je dosegla deset točk, premalo, da bi Formula Formis izsilila tretjo tekmo.

 

Dekleta bodo prvi finalni obračun igrala že prihodnji četrtek, 5. aprila, v Mariboru, prva tekma za 3. mesto med Formulo Formis in Alianso Šempeter pa bo v soboto, 7. aprila, v Hočah.

 

V državnem prvenstvu za moške sta za zdaj znana prva polfinalista. V boj za najvišja mesta se pričakovano podajajo aktualni slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, drugo mesto v polfinalu pa si je z dobrimi predstavami v modri skupini zagotovil še Calcit Volley.

 

Za preostali mesti med najboljšo četverico ekip se bodo v četrtfinalu med seboj pomerili odbojkarji Salonita Anhovo in Hoč ter Panvite Pomgrad in Maribora. Prvi tekmi končnice bosta v sredo, 4. aprila v Kanalu in Murski Soboti, povratni pa v soboto, 7. aprila, v Hočah in Mariboru. Morebitni tretji tekmi bosta v nedeljo, 8. aprila.

 

Finalne tekme, ženske (igra se na tri dobljene tekme)
Nova KBM Branik : Calcit Volley, ŠD Lukna, Maribor (čet 05.04.)
Calcit Volley : Nova KBM Branik, ŠD Kamnik (sre 11.04.)   
Nova KBM Branik : Calcit Volley, ŠD Lukna, Maribor (pon 16.04.)
Calcit Volley : Nova KBM Branik, ŠD Kamnik (čet 19.04.)
Nova KBM Branik : Calcit Volley, ŠD Lukna, Maribor (pon 23.04.)

 

Tekme za 3. mesto, ženske (igra se na dve dobljeni tekmi)
Formula Formis : Aliansa Šempeter, VŠD Hoče (sob 07.04.)  
Aliansa Šempeter : Formula Formis, ŠD OŠ Šempeter (sre 11.04.)
Formula Formis : Aliansa Šempeter, VŠD Hoče (sob 14.04.)


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO