Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ankaran Hrvatini - Zgornja Gorenjska 2:3

objavljeno dne: 29.03.2018

Na tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL so igralke Zgornje Gorenjske tokrat uspele vknjižiti pomembni dve točki v borbi za obstanek v prvoligaškem tekmovanju. V Kopru so proti ekipi Ankaran Hrvatini slavile z 2:3 (19, 21, -18, -19, -8).

ŠD Antona Ukmarja Koper; gledalcev: 80; sodnika: Adrović Iso (Kamnik) in Milojevič Mihajlo  (Ljubljana);

 

Ankaran  Hrvatini: Pucer (libero), Krstić, Apollonio, Pangerc 8, Angelini 12, Medved (libero), Morgan 9, Pavič 18, Cerovac 3, Ražman 2, Lovšin 8, Trobec 4, Barut; Trener: Mikša Sebastjan;

 

Zgornja Gorenjska: Langus 3, Tanasković 8, Lužovec 18, Burja 6, Friškovec, Rozman (libero), Zorman 5, Kregar 19, Ramić 2, Humerca; Trener: Centa Aleš;

 

Domače so pričele tekmo v postavi, ki je na zadnjih tekmah nizala odlične igre in sicer, Morgan, Lovšin, Angelini, Cerovac, Pavič, Pangerc in Medved (libero). Pri gostjah začetna postava, Zorman, Tanasković, Lužovec, Ramić, Kregar, Humerca in Rozman (libero).

 

Domače so pričele tekmo zelo odločno ter pri drugem tehničnem odmoru že vodile s 16:10, pri gostjah pa je sledila prva menjava, ko je namesto Humerce v igro vstopila Langusova. Domače so v nadaljevanju z atraktivno igro večale vodstvo in pri 18:11 je lahko domači trener poslal na igrišče Trobec in Ražman namesto Morgan in Pangerc, kar pa ni vplivalo na potek tekme in preprečljiva zmaga Ankarančank v prvem nizu 25:19.

 

Drugi niz so domače pričele v postavi iz začetka tekme, gostje pa v postavi iz zaključka prvega niza. Do sredine niza so igralke Zg. Gorenjske držale prednost dveh do treh točk, pri vodstvu Gorenjk 14:13 menjava v domači ekipi, vstopila je Ražman namesto Angelini, dva odlična servisa in igralke Ankarana so se uspele obrniti potek niza v svojo korist. Pri 17:15 za Ankaran menjava pri gostjah, Burja namesto Langus, vendar domače igralke so z raznovrstno igro uspele pobegniti in osvojile drugi niz 25:21.

 

Tretji niz so gostje pričele v postavi iz zaključka drugega niza, domače pa brez sprememb glede na zmago v prvih dveh nizih. Pričetek tretjega niza ni kazalo dobro za domačo ekipo, gostje so povedle 4:0 in domači trener je izkoristil prvi odmor. V nadaljevanju so uspele Ankarančanke izenačiti na 5:5 ter tudi povedle 9:7, in ko se je zdelo, da imajo igro in tekmo pod nadzorom, so naredile dve tri napake in gostje so uspele obrniti rezultat v svojo korist, prevzele pobudo v igri ter v nadaljevanju zasluženo osvojile tretji niz 25:18.

 

 Četrti niz sta obe ekipi pričele v postavah iz tretjega niza. Do prvega tehničnega odmora rezultat izenačen, nato pa ponovno odlično nadaljevanje Gorenjk, ki so izkoristile premalo agresivno igro domačih igralk. Domači trener je poskušal ustaviti nalet gostij z menjavama, v igo je vstopila Ražman namesto Pangerc in v nadaljevanju še Trobec namesto Morgan, kar pa ni zadostovalo za zasluženo zmago Zg. Gorenjske v četrtem nizu 25:19.

 

V petem nizu je bilo pričakovati, da se bo nalet gostujoče ekipe nekoliko ustavil in da se bodo domače igralke uspele ponovno razigrati, kar pa se na žalost glasnih domačih navijačev, ki so vseskozi vzpodbujali domačo ekipo, ni zgodilo in Gorenjke so uspele z zmago 15:8 vknjižiti dve pomembni točki, ki jim že najverjetneje zagotavljata obstanek v prvoligaškem tekmovanju.

 

V domačem taboru po nekaj tekmah, ko so se vrstile zmage, in še posebej po današnji zmagi v prvih dveh nizih, nekoliko razočaranja, vendar pred igralkami sta še dve tekmi, na katerih bo priložnost za ponovitev odličnih predstav iz zadnjih tekem.


avtor: Aleš Šepec
foto: Barut
 
 
POŠLJI NOVICO