Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Maribor 3:1

objavljeno dne: 29.03.2018

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v zadnjem krogu modre skupine pred domačimi gledalci, s 3:1 (17, 27, -23, 28) v nizih, premagali Maribor in si s tem zagotovili prednost domačega terena v četrtfinalu, v katerem jih čakajo prav odbojkarji iz štajerske prestolnice.

Panvita Pomgrad: Bogožalec 23, Grut 17, Rojnik 17, Flisar 14, Javornik 10, Kasnik 3

 

Maribor: Crnjanski 24, Detela 16, Herman 15, Uremovič 13, Mejal 5, Mulec 4, Plesec 1

 

Že pred tekmo je bilo jasno, da si bosta Panvita Pomgrad in Maribor nasproti stala tudi v četrtfinalu državnega prvenstva. Domačini so tekmo začeli odločno in po dveh zaporednih blokih Bogožalec – Flisar je bilo 4:0. Gostje so se s točko Crnjanskega približali na 4:3. V nadaljevanju so Mariborčani imeli precej težav s sprejemom, kar je izkoristila Panvita Pomgrad in po lahkem zaključku Bogožalca je bilo 8:3. Gostujoči trener Škorc je v nadaljevanju tudi z minutami odmora skušal ustaviti nalet domačinov, vendar neuspešno. Panvita Pomgrad je zanesljivo nizala točke in brez težav dobila prvi niz s 25:17.

 

V drugem nizu smo videli drugačno sliko. Odbojkarji Panvite Pomgrada več niso bili tako prepričljivi, Maribor pa dvignil nivo igre in dobil prvi tehnični odmor z 8:6. Izenačena igra se je nadaljevala tudi po odmoru, nobena ekipa si ni uspela priigrati večje prednosti, je pa bila pobuda na strani gostujoče ekipe, ki je tudi na drugi tehnični odmor odšla z minimalno prednostjo. V zadnjem delu niza do domačini vendarle zaigrali bolje, uspeli so izenačiti in po dolgem času tudi povesti z 20:19. Sledila je napeta končnica, v kateri je Grut povedel Panvito Pomgrad v vodstvo 24:23, vendar prva žoga za niz ni bila dovolj. Odločale so malenkosti, izenačen niz pa so na koncu po novi točki Gruta z 29:27 dobili zeleni iz Murske Sobote.

 

Vodstvo z 2:0 v nizih je nekoliko uspavalo domače, ki so delovali bolj ležerno. Gostje so po dveh zaporednih blokih povedli z 11:5 in Topovšku ni ostalo drugega, kot da prekine z polminutnim odmorom. Tudi to ni zaleglo, Mariborčani so delovali bolj poletno in ob drugem tehničnem odmoru so vodili s šestimi točkami prednosti. Nato so se vendarle prebudili tudi odbojkarji iz Murske Sobote, ki so na krilih Flisarja začeli topiti prednost gostov in se približali na 22:20. Za kaj več je bilo na koncu vendarle prepozno, gostje so dobili tretji niz s 25:23.

Napeto je bilo tudi v četrtem nizu. Panvita Pomgrad je sicer začela silovito in povedla s 5:1. Gostje so izgubili živce ob sodniški odločitvi in po protestiranju sta Crnjanski in Škorc dobila rumeni karton. Odbojkarji Panvite Pomgrada so še naprej z mirno igro držali prednost, povedli so s 15:11, nato pa so gostje dobili krila in znižali na 16:14 ter nato tudi povedli z 18:17. Sledil je boj za vsako žogo, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, priložnosti na osvojitev niza so bile na eni in drugi strani, zmage po štirih nizih pa so se vendarle veselili odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so tako osvojili 4. mesto v modri skupini.

 

V četrtfinalu jih sedaj čakajo prav odbojkarji Maribora in obetamo si lahko zanimivo in napeto odbojko.

 avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: ŠK Pomurje Deset
 
 
POŠLJI NOVICO