Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - Nova KBM Branik 0:3

objavljeno dne: 28.03.2018

Odbojkarice Alianse Šempeter so na 2. tekmi polfinala državnega prvenstva z 0:3 (-13, -23, -22) izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam Novi KBM Branik in se bodo za zaključek prvenstva proti Formuli Formis pomerile za bronasto odličje.

Šempeter v Sav. dol. 28.marec 2018 – Športna dvorana OŠ Šempeter. 160 gledalcev. Sodnika: Blaž Markelj - Bled, Anton Pevc – Škofja Loka

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič (C) 2, Vodlan 1, Praunseis 7, Podbregar, Forštnarič 7, Lekše 4, Vrhovnik 2, Žnidar 7, Mazej (L), Lakovšek 7,  Trener: Beno Božič

 

Nova KBM Branik: Mlakar 20, Košenina, Kaučič 10, Sužnik (L), Bračko, Vovk, Najdič 4, Milosavljević (C), Sobočan 8, Jerala 3, Pintar 12, Blagne, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc

 

Šempetranke so v uvodnem nizu 2. polfinalne tekme do rezultata 10:10 držale korak z aktualnimi prvakinjami, ki so imele pri prvem tehničnem odmoru prednost ene točke. Po izenačenju na 10. točki, so bankirke, predvsem zaradi odličnih začetnih udarcih Kaučičeve in Najdičeve, prišle do prepričljive prednosti dvanajstih točk (23:11) in s 25:13 zaključile prvi niz.

 

V drugem nizu so si Mariborčanke hitro zagotovile prednost in povedle s 6:2 in 8:5. Po drugi tehnični prekinitvi pri rezultatu 16:12 in polminutnem odmoru na zahtevo domačega trenerja Bena Božiča (pri 21:17) so domačinke zaigrale bolje in se favoritinjam približale na 21:22 in 23:24, a so izkušene gostje na račun zbranosti osvojile drugi niz, s 25:23.

 

Savinjčanke so dobro igro iz končnice drugega niza prenesle v tretji niz in si zagotovile vodstvo s 6:3, zato je gostujoči strateg Samo Miklavc posegel po polminutnem odmoru, kar pa do prvega tehničnega odmora pri 8:5 ni spremenilo poteka tekme. Tri točke naskoka so imele domačinke še pri 13:10, prednost pa so Mariborčanke nato izničile in po zaostanku ene točke pri drugem tehničnem odmoru prišle do vodstva z 20:17. Šempetranke, ki so v drugem in tretjem nizu z odlično igro nudile močan odpor gostjam, so z delnim rezultatom 3:0 poskrbele za izenačenje na 21. in 22. točki. V razburljivi končnici jim je zmanjkalo malo športne sreče, da bi osvojile vsaj časten niz, ki bi si ga za prikazano igro zaslužile.

 

Igralke Nove KBM Branika iz Maribora so se zasluženo uvrstile v finale državnega prvenstva, v katerem se bodo za nov naslov slovenskih prvakinj borile proti Calcit Volleyu. Aliansa Šempeter se proti Formuli Formis podaja v boj za bronasto odličje.


avtor: OK Šempeter
foto: OK Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO