Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley Ljubljana - Salonit Anhovo 3:0

objavljeno dne: 28.03.2018

V zadnjem, 5. krogu modre skupine sta se med seboj v Hali Tivoli pomerila ACH Volley Ljubljana in Salonit Anhovo. Prepričljivo boljši so bili Ljubljančani, ki so z zmago s 3:0 (15, 22, 23) potrdili prvo mesto in neposredno uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.

Hala Tivoli, 5. krog modre skupine, 1. sodnik: Nejc Klinar (Žirovnica), 2. sodnik: Gregor Novak (Dvor).

 

ACH Volley Ljubljana: Flajs (12), Đirlić, Babkov, Purić, Pavlović (8), Satler (4), Pleško, Brulec, Kök, Mihajlović (13), Pokeršnik (14), Videčnik (7), Kovačič, Planinc.

 

Salonit Anhovo: Ilić (12), Česnik, Jereb (2), Karnel, Drobnič, Basaneže (2), Kovačič, Čabarkapa (7), Tomić (7), Vrtovec (14).

 

Pobudo so že na začetku prvega niza prevzeli domačini in si hitro nabrali 5 točk prednosti (13:8). Motivirani gostujoči odbojkarji se niso predali, vendar jim zahvaljujoč učinkovitemu napadu oranžnih zmajev ni uspelo najti priključka (21:14). Prvi niz je tako brez večjih težav  po bloku Videčnika in Mihajlovića pripadel Ljubljančanom (25:15).

 

Drugi niz so bolje začeli gostje (6:8). Oranžni zmaji so jih dohiteli (12:12), toda z asom Ilića so ponovno ušli na 2 točki prednosti (12:14). Domačini so na krilih Pokeršnika spreobrnili rezultat v svojo korist (18:16), z asom Satlerja pa prednost še za točko povišali. V končnici je zablestel kapetan Flajs in priskrbel ekipi 23. točko (23:20), medtem ko je niz za zmaje z blokom zaključil Pokeršnik (25:22).

 

Na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so z dvema točkama prednosti odšli domači odbojkarji (8:6). To prednost so obdržali tudi do drugega odmora (16:14). V končnico niza sta ekipi vstopili precej izenačeno, vselej pa so vsaj za točko bili v ospredju Ljubljančani (21:20). Več zbranosti so na koncu prikazali oranžni zmaji, ki so zasluženo slavili domačo zmago (25:23).

 

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Zadovoljen sem, kako smo odigrali modro skupino. Morda sta se pojavila dva manjša zapleta proti Mariboru in Kamniku, sicer pa mislim da smo ta del prvenstva zaključili na nivoju. Sedaj imamo 14 dni časa, da pozdravimo manjše poškodbe, si spočijemo in še dvignemo našo igro za končnico prvenstva.''

 

Andrej Urnaut, trener Salonita Anhovo: ''Enostavno so bili boljši. Dvakrat smo bili blizu, vendar bi se morali za osvojitev kakšnega niza še precej potruditi.''


avtor: Zala Fendre
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO