Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Hoče - Calcit Volley 1:3

objavljeno dne: 27.03.2018

Odbojkarji Hoč so v 5. krogu modre skupine 1. DOL gostili ekipo Calcit Volley, ki je bila uspešnejša z 1:3 (- 28, -17, 23, -21). Kamničani so tako osvojili nove tri točke, ki jim lahko prinesejo končno drugo mesto in s tem neposredno uvrstitev v polfinale.

Dvorana VŠD Hoče, 27. marec 2018, gledalcev 120, sodnika Melavc in Miklošič.

 

Hoče: Radović 9, Drvarič 5, Cafuta 9, Šijanec 4, Planinšič, Ledinek – libero, Špindler, Lobnik, Franc 2, Repa – libero, Mantha 21, Berglez 1, Šikanič, Kšela 2, trener:  Iztok Kšela.

 

Panvita Pomgrad: Pereira 6, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Podobnik, Ratek, Gil 4, Vidmar 23, Okroglič 16, Štalekar, Kvas 1, Lakner 8, Štembergar 2, Lazar, trener: Gašper Ribič

 

Ekipi Hoče in Calcit volley sta v letošnji sezoni bili na medsebojnih tekmah vsaka po enkrat uspešni. V Kamniku so zanesljivo zmagali igralci Calcita, v Hočah pa so Hočani prišli v letošnji sezoni do prve zmage nad Kamničani. Tokratna tekma je bila pomembnejša za goste, ki bi v primeru zmage in ob ugodnem razpletu drugih tekem osvojili drugo mesto in s tem neposredno uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Na drugi strani Hočani neradi izgubljajo pred domačo publiko, zato je bila tudi motiviranost pri domačih igralcih na vrhuncu. Za domačo ekipo je bilo že pred tekmo jasno, da bodo osvojili šesto mesto in bodo v četrtfinalu, naslednjo sredo, igrali z ekipo, ki bo osvojila tretje mesto.

 

Do prvega tehnične odmora, na katerega so s točko prednosti odšli igralci Calcita, smo videli kar nekaj napak na obeh straneh. Igralci Calcita so naredili po dve napaki v napadu in na servisu, v domači vrsti pa smo videli nekaj slabših sprejemov, s tem tudi težave v napadu. Zaradi lastnih napak na eni in drugi strani, si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti.  Po uspešnem servisu Laknerja je Calcit povedel 13:9, kar je domačega trenerja Kšelo prisililo, da je zahteval svojo prvo minuto odmora. Sledili sta ponovno dve napaki Calcita v napadu in si zato niso uspeli priigrati višje prednosti. Vztrajni Hočani so uspeli izenačiti na 17 točki, kar je trenerja gostov, Gašperja Ribiča prisililo, da je zahteval minuto odmora.  Po napaki v napadu v domači vrsti so gostje ponovno povedli za dve točki, 21:19. V zaključku niza je dve napaki v napadu naredil Vidmar in Hočani so prišli do zaključne žoge, ki pa jo rešil prav Vidmar. Nato smo spremljali napet boj , v katerem so večino bili v prednosti igralci Calcita, vendar so jih Hočani uspešno lovili. Niz pa se je zaključil po napaki glavnega sodnika Melavca, ki je spregledal prestop pri napadu Pereire.

 

Drugi niz so domači pričeli z as servisom Šijanca in nato z uspešnim blokom Drvariča in Franca  povedli 3:1, kar je prebudilo goste, ki so z nekaj uspešnimi akcijami spremenili rezultat.  Na prvi tehnični odmor so odšli z prednostjo dveh točk.   V tem nizu so domači za priključek 8:9  bili že tretjič uspešni v bloku, uspešna sta bila Šijanec in Beglez. So pa se v tem elementu razigrali tudi gostje in s kar štirimi zaporednimi uspešnimi bloki so prišli do vodstva 18:11. Sledile so štiri zaporedne točke Hočanov. Ko se je pomislilo, da bi lahko naredili preobrat, so igralci Calcita ponovno zaigrali zbrano in Hočani so bili brez možnosti. Kamničani so se odlikovali predvsem z odličnim blokom. Med tem, ko smo v prvem nizu videli le dva uspešna, jih je bilo v drugem nizu skupaj kar 14, od tega  so 9 točk z uspešnim blokom osvojili igralci Calcita.

 

Začetek tretjega niza je prav tako minil v izenačeni igri in nobena od ekip si ni uspela priigrati višje prednosti. Na prvi tehnični odmor je, po napaki Hočanov v napadu, odšla s točko prednosti ekipa Calcita. Za izenačenje na 10 točki je poskrbel Mantha z uspešnim blokom Pereiri. Sledil je še uspešen blok Cafute in Hočani so povedli 11:10, kar je trenerja gostov Gašperja Ribiča prislilo, da je zahteval minuto odmora. Po uspešnem bloku Cafute in nato napadu Manthe so Hočani povedli 15:12, na žalost pa sta sledili dve napaki v napadu in potem še slab sprejem, tako da so na drugi tehnični odmor s prednostjo točke odšli igralci Calcita.  Hočani se niso predajali in so vseskozi držali priključek, po uspešnem napadu Matnhe so izenačili na 21 točki. Po napaki Vidmarja so Hočani povedli 23:22, kar je Gašperja Ribiča prisililo, da je zahteval še svojo drugo minuto odmota. Vendar so bili Hočani še enkrat uspešni in preko Manthe prišli do vodstva 24:22. Prvo zaključno žogo so gostje preko prvega tempa obranili. Sledila je še druga minuta odmora na zahtevo domačega trenerja Iztoka Kšele, ki je prenesla rezultat. Kapetan gostov Štembergar je namreč naredil napako na začetnem udarcu in Hočani so se zasluženo veselili osvojenega niza.

 

V četrtem nizu smo videli silovit začetek Calcita, ki je povedel s 6:1, nato pa so se prebudili tudi domači igralci in po dveh uspešnih akcijah in dveh napakah Kamničanov ujeli priključek. Po dveh napakah Hočanov v napadu so Kamničani ponovno povedli za pet točk, 12:7. Ko je kazalo, da domačim zmanjkuje sape, so z as servisom Cafute in blokom Manthe znižali na 10:12. Sledila je prva minuta odmora na zahtevo Gašperja Ribiča, ki pa Hočanov ni zmedla. Cafuta je dosegel še eno točko s servisom in na semaforju je bilo 11:12. Po zaslugi uspešnejšega bloka so gostje prišli ponovno do višjega vodstva, 21:15. Domači so vrnili dvema enojnima blokoma, prvo je bil uspešen Drvarič, nato pa še Cafuta in se približali na 18:21, vendar odločilnega koraka, da bi ogrozili zmago Calcita jim ni uspelo.


avtor: OK Hoče
foto: OK Hoče
 
 
POŠLJI NOVICO