Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V odbojki na mivki se obetajo spremembe

objavljeno dne: 26.03.2018

Letošnja sezona bo za mlade odbojkarice in odbojkarje na mivki nekoliko drugačna kot so bile tiste v preteklosti, saj se je Komisija za odbojko na mivki pri OZS, ki jo od letošnjega leta vodi nekdanji slovenski odbojkar Jasmin Čuturić, odločila za kar nekaj sprememb.

Turnirji za državna prvenstva za mlade tako ne bodo več potekali v okviru tekmovanj na ravni celotne države, ampak bodo turnirji v prvi fazi organizirani po regijah, finalne boje najboljših ekip pa bomo že tradicionalno lahko spremljali v Ljubljani, in sicer v začetku avgusta.

 

Do sprememb je prišlo tudi pri razporeditvi starostnih kategorijah, saj v letošnji sezoni tekmovanje ne bo več potekalo v kategorijah do 21 let, do 19 let, do 17 let, do 15 let in do 13 let, ampak bomo prvenstva spremljali v kategorijah do 20 let, do 18 let, do 16 let, do 14 let in kategoriji junior.

 

V povezavi s spremembami je v Ljubljani potekalo tudi srečanje regijskih koordinatorjev za odbojko na mivki, na katerem se je Čuturić sestal z Andrejem Totom (pomurska regija), Jano Vernig (dolenjska regija), Črtom Butinarjem (primorska regija) in Bernardom Debevcem (osrednjeslovenska regija).

 

Beseda je sprva tekla o vzpostavitvi tesnejšega sodelovanja med regijami, novem sistemu tekmovanja za državno prvenstvo v mlajših kategorijah in idejah v povezavi z razvojem odbojke na mivki v krajih, kjer ta še ni prisotna. Na sestanku so se pogovarjali še o možnostih promocije tekmovanj v odbojki na mivki in organizaciji rekreativnih tekmovanj.

 

Koledar turnirjev za mlade bo na spletnih straneh OZS predvidoma objavljen v začetku aprila.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO