Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pred kadeti še polfinale in finale

objavljeno dne: 26.03.2018

Z zadnjimi turnirji se je pri kadetih in kadetinjah zaključilo tekmovanje v A in B ligah. Pred mladimi odbojkaricami in odbojkarji so tako le še polfinalni turnirji in veliki finale državnega prvenstva.

Nastop med najboljšo osmerico ekip so si na vzhodu zagotovile štiri ekipe. Tekmovanje so na prvem mestu zaključili odbojkarji Maribora SGD Strdina, ki so na desetih tekmah le enkrat izgubili, in sicer prav na zadnji tekmi A lige proti SIP Šempetru, ki je bil v skupini drugi. V polfinalu bomo spremljali še Hoče in Panvito Pomgrad.

 

Na zahodu so A ligo najbolje odigrali odbojkarji Kostanjevice na Krki in Brezovice. Oboji so devetkrat zmagali in le enkrat izgubili, zelo izenačen je bil tudi boj za končno tretje mesto, ki je na koncu pripadlo KekoOpremi Žužemberk, zadnje mesto v polfinalu pa so si z zmago nad Triglavom Kranjem priigrali odbojkarji Salonita Anhovo.

 

Pri kadetinjah, ki so v A ligi nastopale v štirih skupinah, so se uvrstitve v polfinale na vzhodu veselile ekipe Nova KBM Branik I in II ter SIP Šempeter in Braslovče. S predstavami v A ligi so navdušile vse štiri ekipe, še posebej pa Nova KBM Branik I, ki je zmagala na vseh desetih tekmah in SIP Šempeter, ki je izgubil le enkrat. Nastop med najboljšo osmerico ekip v prvenstvu se je za las izmuznil ekipi ŽOK Sobota.

 

Na zahodu sta prvi mesti v skupinah A in B pripadli ekipama Vital Ljubljana I in Zgornja Gorenjska. Mlade Gorenjke so tekmicam na desetih tekmah oddale le dva niza, Vitalove odbojkarice pa so izgubile le eno srečanje. Polfinale so si na zadnjem turnirju skupine A zagotovile še igralke ŽOK Triglava Kranja I, zadnje mesto med najboljšo osmerico je pripadlo ekipi Olimp Ljubljana.

 

V polfinale se pri kadetih ni uspelo uvrstiti ekipam ŠD Braslovče, Črnuče ACH II, Calcit Volley in Triglav Kranj, pri kadetinjah pa ekipam ŽOK Sobota, Korvolley A, Svolley, Prevalje, Swatycomet Zreče I, Formis I, VolleybalLjubljana I, Kajuh Šoštanj, Calcit Volley, ŽOK Šentvid I, Neptun Kanal, Ankaran Hrvatini, ŽOK Škofja Loka I, Triglav Kranj, Krim Pirnar doors in ATK Grosuplje.

 

V B ligah so prva mesta v skupinah pri kadetih osvojile ekipe Fužinar Sij Metal, Fram, Črnuče ACH in Krka, pri kadetinjah pa ekipe Luka Koper, POK Krško, Logatec, Žirovnica, ŽOK Domžale, Celje, Mežica, ŽOK Kema Puconci in Formis II.


avtor: OZS
foto: OK Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO