Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Polfinalisti tudi že v mali odbojki

objavljeno dne: 26.03.2018

Minuli vikend so se mlajši dečki in deklice med seboj merili na turnirjih državnega prvenstva v mali odbojki. Pri dečkih smo že spremljali četrtfinalne obračune, pri deklicah je bil na sporedu 1. krog finalnega dela tekmovanja.

V 3. krogu tekmovanja pri dečkih sta turnirja gostila Kanal in Braslovče. Na Primorskem so se prvega mesta veselili odbojkarji Calcit Volleyja I, po napetem obračunu z Brezovico I pa je uvrstitev v polfinale uspela še ACH Zmajčkom I. V Braslovčah so gostitelji premagali Fužinar Sij Metal in Maribor in zasluženo osvojili prvo mesto, Mariborčanom pa se je po zmagi nas SIP Šempetrom tudi uspelo prebiti med najboljših osem ekip v prvenstvu.

 

Brezovica, Salonit Anhovo, SIP Šempeter in Fužinar Sij Metal bodo s tekmovanjem še nadaljevali, saj jih čaka finale repasaža. V njem bodo igrali tudi Ljubljana Volley, KekoOprema Žužemberk, Hoče in Panvita Pomgrad.

 

Pri deklicah smo spremljali 1. krog finalnega dela, v katerem nastopa najboljših 16 ekip po rednem delu prvenstva. V Izoli je prvo mesto pripadlo ekipi Doors Bled, drugi je bil ŽOK Triglav I. V Ljubljani so prvo mesto prepričljivo zasedle odbojkarice Vitala Ljubljana I, na drugem so turnir zaključile mlade igralke KekoOpreme Žužemberk.

 

Na turnirju v Slovenj Gradcu so z dvema gladkima zmagama navdušile Braslovče I, v drugi krog pa se je po napeti peti tekmi proti Prevaljam uvrstila še ekipa Kor_volley_SG. Najbolj izenačen je bil turnir v Mariboru, na katerem so odbojkarice ekipe ŽOK Kema Puconci premagale Novo KBM Branik I in Formulo Formis I, v medsebojnem obračunu Mariborčank in Rogožank pa so bile uspešnejše Mariborčanke.

 

V repasažu bodo tekmovanje nadaljevale ekipe Galeb grup Robotina, Ankaran Hrvatini, Olimp Ljubljana, Calcit Volley I, Braslovče II, Prevalje, Formula Formis I in OK Ljutomer.


avtor: OZS
foto: ŽOK Puconci, Calcit Volley
 
 
POŠLJI NOVICO