Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Zgornja Gorenjska 2:3

objavljeno dne: 24.03.2018

Odbojkarice Luke Koper so na tretji tekmi zelene skupine 1. DOL v domači dvorani, po petih nizih morale, z 2:3 (-23, -23, 9, 22, -9) priznati premoč borbenim Gorenjkam, ki so se jim tako z enakim rezultatom in podobnim razpletom oddolžile za poraz v zadnjem krogu prvega dela prvenstva na Gorenjskem.
Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika Dejan Jovanovič, Iso Adrovič
 
 
Luka Koper: Raič 13, Isanović 21, Lucas 18, Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 7, Pešič 11, Kaker 14, Kušar (L), Radešić (L), trenerja Zdravko Jovič in Leon Žibret.
 

Zgornja Gorenjska: Langus 6, Tanaskovič 7, Lužovec 18, Burja 1, Friškovec, Zorman 14, Kregar 15, Ramič 5, Humerca 3, Rozman (L), trener Aleš Centa.
 

Koprčanke so tekmo z vselej neugodnimi tekmicami začele dobro in si hitro priborile razliko štirih točk, ki pa so jo Gorenjke do prvega teničnega odmora uspele zmanjšati na dve točki, na 11. so izenačile. Na drugi tehnični odmor so domače znova odšle s prednostjo treh točk, predvem na račun hitre igre ob mreži. Gostje pa niso popustile in na 18. točki sta bili ekipi spet izenačeni. V napeti končnici prvega niza so prve do zaključne žoge prišle Gorenjke in niz  dobile s 25 : 23.
 

Tudi začetek drugega niza je začel z menjavo točk, napakami v začetnih udarcih predvsem na strani domačih, na prvi tehnični odmor so s točko prednosti odšle gostje. Do trinajste točke sta bili ekipi še skupaj, tri zaporedne napake v sprejemu pa so Gorenjkam prinesle lepo prednost ob drugem tehničnem odmoru.  Z dvema zaporednima asoma Inge Raič so se domače vrnile v igro. Gorenjke pa nadaljevale poletno, znova povečale razliko na 5 in povedle 22 : 17. Čeprav so domače v končnici zaigrale bolje, razlike niso uspele nadoknaditi in so tudi drugi niz izgubile z razliko dveh točk.
 

V tretjem nizu so si na začetne udarce Tine Kaker Koprčanke priigrale 5 točk, do prvega tehničnega odmora so razliko z napadalnimi servisi, učinkovitimi bloki in zaključnimi udarci še povečale. Pri rezultatu 12:3 je terener Gorenjk skušal nalet domačih ustaviti z odmorom, vendar je bilo v tem nizu videti na parketu čisto drugačen Koper. 16:5 ob drugem tehničnem odmoru. Do konca niza so Gorenjke nanizale 9 točk.
 

Četrti niz, odločilen glede delitve točk ali ne, so do prvega tehničnega odmora bolje pripeljale domače, 8:5 je bil rezultat. Koprčanke so povedle s 15: 11, vendar so na servis Špele Lužovec gostje izenačile in na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Še en slab sprejem domačih, nato pa je Dajana Lucas znova priigrala žogo za Koper, še uspešen blok Inge Raič in as Iman Isanović, ob 19 : 17 je trener Gorenjk zahteval tehnični odmor. Domače so nadaljevale s prednostjo, prvo zaključno žogo za zmago v nizu so zapravile, drugo je Iman Isanović neubranljivo udarila v polje. 25:22.
 

Peti niz so domače znova začele s preveč napakami na servisu, kar so gostje izkoristile in povedle 6:3, ko je koprski trener skušal obrniti igro. Še en slab sprejm so zabeležile domače, pri menjavi igrišč so imele Gorenjke tri točke prednosti. Ob rezultatu 12:8 je trener Kopra zahteval odmor, vendar so Gornjke brez težav pripeljale niz do konca ter se veselile 2 točk, ki so jih na lestvici izenačile z ekipo Luke Koper.

avtor: OK Luka Koper
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO