Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - ACH Volley Ljubljana 0:3

objavljeno dne: 24.03.2018

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v 4. krogu končnice državnega prvenstva gostili ACH Volley Ljubljana in morali tekmecem priznati premoč z 0:3 (-15, -16, -15).

Panvita Pomgrad: Bogožalec 18, Flisar 3, Rojnik 3, Pečnik 2, Felkar 2, Javornik 2, Kasnik 2.

 ACH Volley Ljubljana: Pavlovič 14, Mihajlovič 9, Purič 8, Đirlič 6, Babkov 6, Pleško 5, Kök 5, Pokeršnik 3, Satler 1.

Vsega dobro uro igre so tokrat potrebovali odbojkarji ACH-ja, da so v Murski Soboti pred lepo polno domačo dvorano ugnali zdesetkane Sobočane. Panvita Pomgrad je namreč tokrat nastopila brez poškodovanih prvega sprejemalca, Andreja Gruta in izkušenega libera, Klemna Hrastovca in bila tako praktično že v naprej obsojena na poraz. Domače mlade moči in zamenjave namreč niti približno niso bile kos aktualnim državnim prvakom, ki so v Murski Soboti na koncu odigrali ravno toliko kot je bilo potrebno in se kljub temu nadvse radostno razveselili zmage po zaključnem žvižgu glavne sodnice Sanje Miklošič. 

Ljubljančani so odlično odprli tekmo, Jan Brulec je v vlogi prvega organizatorja igre ACH-ja vse niti igre držal v svojih rokah, in že takoj se je videlo, da bodo Sobočani tokrat težko parirali izkušenejšemu in kvalitetnejšemu tekmecu. Prvi niz so Ljubljančani dobili po hitrem postopku in domačinom prepustili vsega 15 točk.

In tudi v nadaljevanju je bila slika na parketu podobna. Pri Panviti Pomgrad ni bilo pravega sprejema servisa, posledično prave igre ni bilo niti v napadu, Ljubljančani pa so z raznovrstnimi akcijami kot za šalo rešetali domači blok. Domači trener, Sašo Topovšek, je vmes pri Panviti Pomgrad namesto nerazpoloženega Jakoba Rojnika na igrišče poslal Gregorja Felkarja kar je prineslo nove težave pri sprejemu servisa, v napadu pa slika posledično prav tako ni bila nič kaj boljša. Na drugi strani je gostujoči trener, Zoran Kedačič uvidel, da lahko spočije tako Jana Brulca kot Jana Pokeršnika in z Rokom Satlerjem v vlogi organizatorja igre so zatem Ljubljančani po menjavi v drugem nizu tudi končali tekmo. Drugi niz je z uspešnim napadom zaključil veteran Matija Pleško in Panvito Pomgrad tokrat pustil na vsega 16. točki.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Ritem igri je upadel, oboji so si privoščili nekaj začetniških napak, ki pa jih je bilo spet izdatno več v domači vrsti kot v gostujoči. Da se odbojke v zadnjem nizu ne bomo nagledali pa je nato hitro uvidel tudi domači trener Topovšek, ki je postopoma dal priložnost za igro praktično vsem domačim odbojkarjem, na parketu pa je ostal edino korektor, Aljoša Bogožalec, ki je bil z 18-imi točkami tudi najučinkovitejši igralec na tekmi. Na drugi strani pa je za Ljubljančane največ točk prispeval ravno Sobočan v vrstah ACH-ja, srednji bloker Uroš Pavlovič, ki se je na koncu zaustavil pri 14.doseženi točki s katero je tudi zaključil tekmo v Murski Soboti za expresno zmago ACH-ja proti Panviti Pomgrad z maksimalnih 3:0.


avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: ŠK Pomurje Deset
 
 
POŠLJI NOVICO