Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Salonit Anhovo - Hoče 3:0

objavljeno dne: 24.03.2018

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 4. kroga Modre skupine 1. DOL za moške v Kanalu premagali ekipo Hoč z rezultatom 3:0 (19, 19, 10).
Športna dvorana Kanal, 24. marec 2018, gledalcev 250, sodnika: Kirn (Kranj), Pevc (Škofja Loka)
 
Salonit Anhovo: Ilić 5, Česnik, Jereb 4 , Šarić (L), Karnel, Drobnič, Basaneže 4, Čabarkapa 9, Kovačič, Tomić 14, Vrtovec 19.
 
Hoče: Radović 12, Drvarič 3, Cafuta 3, Šijanec 2, Planinšič, Špindler, Lobnik, Mantha 13, Berglez, Šikanič, Kšela, Ledinek (L), Repa (L).


V začetku prvega niza sta se ekipi tipali do rezultata 3:3, nato so domači z organizirano igro v obrambi povedli 6:3. Basaneže in Vrtovec sta bila najbolj zaslužena za vodstvo domačih ob prvem tehničnem odmoru z rezultatom 8:3. Z blokom domačega organizatorja Jereba nad mladim Kšelo so Kanalci povedli 12:5. Tomić je z uspešnim napadom popeljal domače odbojkarje na drugi tehnični odmor s kar sedmimi točkami prednosti. Sledilo je obdobje, ko sta obe ekipi veliko grešili pri izvajanju začetnih udarcev. Po uspešnem protinapadu Vrtovca in vodstvu domačih z rezultatom 20:13 je gostujoči trener Kšela izkoristil še drugi polminutni odmor. Domači odbojkarji so potrebovali kar tri zaključne žoge, a nato je domači kapetan Čabarkapa prejel vajeti v svoje roke in pustil Hočane na 19. točki.


V drugem nizu sta bili ekipi praktično 'zalepljeni' vse do prvega tehničnega odmora. Gostje so manj 'grešili' pri izvajanju začetnih udarcev. Domači centralni bloker Ilić je z uspešnim napadom poskrbel za izenačenje na 10. točki. Z uspešnim napadom Vrtovca so domači povedli 13:11, ko je gostujoči trener Kšela poizkušal z polminutnim odmorom. Basaneže je z uspešnim blokom popeljal Kanalce na drugi tehnični odmor pri vodstvu domačih 16:12. Pri rezultatu 20:16 je trener Kšela izkoristil še drugi polminutni odmor. V končnici niza so domači odbojkarji odigrali praktično brez napak in ponovno pustili Hočane le na 19. točki.


V tretjem nizu so domači odbojkarji še dodatno 'stopili na plin' in odigrali praktično simultanko. Blesteli so v vseh elementih odbojkarske igre. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili z rezultatom 16:5. Pri rezultatu 17:6 je domači trener Urnaut poslal v igro organizatorja igre Karnela na mesto Jereba ter blokerja Česnika na mesto Iliča. V zaključku tekme je pri domačih izstopal Tomić. Drugo zaključno žogo je z uspešnim napadom izkoristil Vrtovec. Z pomembno zmago so se Kanalci spet povzpeli na drugo mesto v modri skupini.

avtor: OK Salonit Anhovo
foto: OK Salonit Anhovo
 
 
POŠLJI NOVICO