Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Bahč in Boženk do petega mesta na EP

objavljeno dne: 24.03.2018

Slovenska odbojkarja Anže Bahč in Tadej Boženk sta na prvem evropskem prvenstvu v odbojki na snegu v avstrijskem Wagrainu-Kleinarlu, na katerem je v moški in ženski konkurenci nastopilo po 24 parov iz 18 držav, osvojila 5. mesto. Naši predstavnici Bernarda Baron in Manica Bulc sta bili 17.

Slovenki sta prvenstvo začeli s presenetljivo zmago nad favoriziranima Norvežankama Janne Kongshavn in Kristine Wiig. Obračun sta naši dekleti dobili z 11:9 in 11:8, nato pa sta morali na drugi tekmi skupinskega dela, s 3:11 in 5:11 priznati premoč Slovakinjama Silvii Poszmikovi in Romani Jurenkovi. Baronova in Bulčeva se zaradi slabšega količnika dobljenih in izgubljenih točk nista uspeli uvrstiti v osmino finala in sta prvenstvo zaključili na 17. mestu.

 

Anže Bahč in Tadej Boženk sta z zmagama nad Hrvatoma Nikom Gogo in Donaldom Stojnićem, z 10:12, 11:8 in 11:5, in nad Poljakoma Piotrom Groszekom in Mateuszom Ziebo, z 10:12, 11:8 in 11:5, osvojila prvo mesto v skupini. V obračunu osmine finala sta Slovenca, z 11:8 in 11:6, odpravila še Madžara Izsaka Soosa in Viktorja Bana ter se veselila uvrstitve v četrtfinale. V boju za polfinale sta bila za odtenek boljša Litovca Lukas Kazdailis in Arnas Rumsevicius, ki sta oba niza dobila na razliko, s 13:11 in 15:13. Bahč in Boženk sta v konkurenci 24 parov iz 18 držav tako osvojila 5. mesto.

 

»Zelo sva vesela tega petega mesta. Dala sva vse od sebe in se zares potrudila, še posebej na tej tekmi proti Litovcema. Žal so odločale malenkosti in kakšen zgrešen servis preveč. Vse skupaj bi se lahko obrnilo drugače, morda bi nama uspelo osvojiti niz ali celo dva in priti do polfinala. To bi bila češnja na torti, ampak tudi s petim mestom sva oba zadovoljna,« je po obračunu z litovsko dvojico dejal Tadej Boženk.

 

»Tekma sama po sebi ni bila slaba. Želela sva si napredovanja in vedela sva, da se lahko zgodi vse. Žal je bilo na najini strani preveč lastnih napak, preveč slabih servisov. Litovca sta bila tokrat boljša in sta zasluženo zmagala. Na koncu en poraz, tri zmage in super turnir. V tem športu vidim potencial, to nakazuje tudi sama konkurenca. Sem so prišli igralci, ki v odbojki na mivki igrajo svetovno ligo in taki, ki so tudi že igrali na olimpijskih igrah. Sam dogodek pa je res izjemen, organizacija, šov, res neverjetno.

 

Prve evropske prvake bomo dobili jutri, najboljši evropski odbojkarice in odbojkarji na snegu pa se bodo za evropske naslove znova pomerili leta 2020.


avtor: OZS
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO