Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Aliansa Šempeter 3:0

objavljeno dne: 23.03.2018

Odbojkarice Nove KBM Branik so v 1. tekmi polfinala državnega prvenstva s 3:0 (25:16, 25:19, 25:18) slavile nad ekipo Alianse Šempeter.

Maribor – Športna dvorana Lukna. 150 gledalcev. Sodnika: Mihajlo Milojević, Boris Skudnik

 

Nova KBM Branik: Mlakar 20, Kaučič 5, Sužnik (L), Bračko, Vovk 2, Najdič 2, Milosavljević (C), Sobočan 10, Jerala 8, Pintar 10, Blagne, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič (C) 4, Vodolan 2, Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 5, Lekše 1, Vrhovnik 3, Žnidar 8, Mazej (L), Lakovšek 10, Plesec. Trener: Beno Božič

 

V prvi polfinalni tekmi končnice so se v mariborski “Lukni” pomerile aktualne državne prvakinje Nova KBM Branik in odbojkarice Alianse Šempeter, ki so v polfinalu izločile GEN-I Volley.

 

 

Tekmo so bolje začele favorizirane domačinke, ki so po napadu Alje Jerale povedle 8:4. Gostujoče odbojkarice v uvodu niso bilo kos domačinkam, ki so si po treh zaporednih točkah Ele Pintar do drugega tehničnega odmora priigrale prednost 16:8. Prednosti igralke Nove KBM Branika več niso izpustile iz rok in prvi set prepričljivo dobile s 25:16.

 

 

Odbojkarice Nove KBM Branika so v drugem nizu nadaljevale z dobro igro in si hitro priigrale prednost. Po napadu Marine Kaučič so bankirke na prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4. Gostujoče odbojkarice so v nadaljevanju le zaigrale bolje in po dveh zaporednih točkah Nine Praunseis rezultat izenačile na 11:11. Odbojkaricam Alianse je uspelo prevzeti vodstvo, in sicer so na drugi tehnični odmor po napaki Jerale na servisu odšle z vodstvom 16:14. Bankirke so po zaslugi odličnih servisov Kaučičeve odgovorile z delnim izidom 5:0, kar je bilo dovolj, da so prednost obdržale do konca niza in slavile s 25:19.

 

 

Bankirke so nadaljevale odločno in po zaslugi odličnih začetnih udarcev Anite Sobočan hitro povedle v tretjem nizu s 5:1. Odbojkaricam Alianse ni uspelo resneje ogroziti vodstva bankirk, ki so po točki Ize Mlakar na drugem tehničnem odmoru vodile s 16:12. Domačinke so niz mirno pripeljale do konca in slavile s 25:18.

 

 

Izjava po tekmi:

Anita Sobočan, igralka Nove KBM Branik: “Danes smo prikazale zadovoljivo igro in držale nivo skozi celotno tekmo. Do prihodnjič lahko izboljšamo predvsem učinkovitost v napadu in gremo v Šempeter po zmago za finale.”


avtor: Nova KBM Branik
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO