Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pri odbojkaricah se začenja boj za finale

objavljeno dne: 22.03.2018

Odbojkarsko prvenstvo pri ženskah bo že ta konec tedna postreglo s prvima polfinalnima obračunoma. Odbojkarice Nove KBM Branik se bodo za nastop v finalu pomerile z Alianso Šempeter, kamniški Calcit Volley bo igral proti Formuli Formis.

Prve bodo na parket stopile aktualne slovenske prvakinje, ki bodo v domači dvorani Lukna v Mariboru, že jutri, ob 18. uri, gostile Šempetranke. Varovanke Samota Miklavca v tem dvoboju veljajo za favoritinje, saj so bile od Savinjčank v rednem delu prvenstva prepričljivejše in so obakrat slavile s 3:0. V soboto, ob 20. uri, se bosta srečala še Calcit Volley in Formula Formis. Glede na rezultate v rednem delu bomo v Kamniku spremljali zanimiv obračun, saj so bile Rogožanke, poleg Nove KBM Branik, edine, ki so v prvenstvu porazile varovanke Gregorja Rozmana.  

 

Moški s tekmami nadaljujejo v modri oz. zeleni skupini. V modri skupini, v kateri se najboljših šest moštev rednega dela prvenstva bori za čim boljše izhodišče v izločilnih bojih, bosta na sporedu še dva kroga, to soboto in v sredo. Aktualni slovenski prvak, ACH Volley Ljubljana, si je že zagotovil nastop v polfinalu. V boju za drugo mesto, ki prav tako prinaša neposredno uvrstitev med najboljša štiri moštva, za zdaj najbolje kaže Calcit Volleyju in Salonitu Anhovo. Panvita Pomgrad in Maribor imata za drugo mesto bolj kot ne le še teoretične možnosti, Hoče pa se v polfinale lahko prebijejo le še skozi četrtfinale.

 

V zeleni skupini, kjer se ekipe borijo za obstanek, sta si nadaljnje nastopanje v prvoligaški konkurenci že zagotovila Triglav Kranj in Črnuče, zadnji trije krogi prvenstva pa bodo dali odgovor, ali bo iz lige izpadla ekipa GEN-I Volley ali Krka. V boljšem položaju so za zdaj Primorci.

 

Pri ženskah so ekipe v zeleni skupini precej izenačene, saj ima Luka Koper štiri kroge pred koncem prvenstva le točko prednosti pred Zgornjo Gorenjsko in štiri točke pred Ankaranom Hrvatini. Že zdaj je znano, da se od prvoligaške konkurence poslavlja Ljubljana. Slovenska prestolnica bo tako po dolgih letih ostala brez predstavnika v najmočnejšem odbojkarskem tekmovanju pri nas.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO