Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V petek se začenja evropsko prvenstvo

objavljeno dne: 21.03.2018

V petek se v avstrijskem Wagrainu-Kleinarlu začenja evropsko prvenstvo v odbojki na snegu. Slovenske barve bodo v boju za prvi naslov evropskih prvakov zastopali državna prvaka Anže Bahč in Tadej Boženk ter naši najboljši odbojkarici na snegu, Bernarda Baron in Manica Bulc.

Na prvenstvu bo nastopilo po 24 parov v moški in ženski konkurenci, ki so si nastop zagotovili z zmago na državnih prvenstvih, ki so potekala v 17 državah. V Avstriji bomo lahko spremljali tudi vse zmagovalce turnirjev letošnje evropske serije. V lov na odličje se v moški konkurenci, v kateri za prve favorite prvenstva veljajo Rusi, Ruslan Dajanov in Taras Miskiv ter Ruslan Bikanov in Maksim Hudjakov, avstrijski odbojkarji, Alexander Huber in Martin Streitfellner ter Florian Schnetzer in Daniel Müllner, Švicarja Alexei Strasser in Sebastien Chevallier ter Poljaka Michal Matyja in Piotr Janiak, podajata tudi slovenska predstavnika, Anže Bahč in Tadej Boženk.

 

»Najine priprave niso imele posebej začrtanega plana, glavni cilj je bil ostati zdrav, brez poškodb. Oba s Tadejem sva namreč aktivna v dvoranski odbojki. Poleg treningov odbojke sva se v času pred prvenstvom posvetila še fizični pripravi in vzdrževanju le-te v fitnesu,« je o pripravah spregovoril Anže Bahč in dodal: »Na evropskem prvenstvu želiva vsako točko in vsako tekmo odigrati na vso moč. Zgodi se lahko karkoli. Pogoji, kakršni so na tekmah odbojke na snegu in sama dolžina nizov, ki se igrajo le do 11. točke, dajejo vsem nasprotnikom praktično enake možnosti za zmago. Upava na čim boljšo uvrstitev in dober turnir.«

 

 

Pri dekletih, kjer v boju za naslov vlada velika konkurenca, bosta slovenske barve branili Bernarda Baron in Manica Bulc. Prvi favoritinji bosta Turkinji Bugra Eryildiz in Aleyna Vence, v vrh evropske odbojke na snegu pa trenutno sodijo še Avstrijki Elisabeth Klopf in Viktoria Mair, Litvanki Monika Povilaityte in Ieva Dumbauskaite, Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova, Slovakinji Silvia Poszmikova in Romana Jurenkova ter Rusinji Maria Uškova in Ljudmila Dajanova.

 

Odbojka na snegu, ki jo je Evropska odbojkarska zveza CEV kot uradno odbojkarsko disciplino priznala lani, ko je potekala tudi prva evropska serija turnirjev, je v svetu, še posebej pa v Evropi, vse bolj priljubljena. Na prvem evropskem prvenstvu bomo namreč spremljali najboljše dvojice iz 18 držav.

 

Vse obračune na osrednjem igrišču ob zgornji postaji žičnice Flying Mozart bo moč spremljati na YouTube kanalu Evropske odbojkarske zveze CEV in preko Facebooka, finalne boje pa bodo prenašali v kar 52 državah, s prenosi v 20 jezikih. Finale bo v živo spremljal ORF Sport+, posnetek si bo moč ogledati na Eurosport 2.

 

Polfinalna srečanja se bodo začela v nedeljo, ob 10. uri, ženski finale bo ob 12.10 uri, moški pa ob 13. uri. Nagradni sklad evropskega prvenstva znaša 20.000 evrov.

 

Razpored in rezultati: www.cev.lu


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO