Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Le še nekaj mest med osmerico

objavljeno dne: 19.03.2018

Državno prvenstvo za starejše deklice in dečke se počasi bliža koncu, konec marca pa bomo spremljali boj za še zadnja mesta, ki vodijo v polfinale, med najboljših osem ekip v Sloveniji.

V A ligi na vzhodu so oddana vsa štiri mesta, ki vodijo v polfinale državnega prvenstva pri starejših dečkih. Uvrstitev med najboljših osem ekip v Sloveniji so si že pred časom zagotovili odbojkarji ŠD Braslovč in Maribora, Panviti Pomgrad pa je kljub nedeljskima porazoma proti Mariboru in Hočam uspelo zadržati tretje mesto. Četrte so Hoče, ki jih Fužinar Sij Metal in SIP Šempeter v zadnjem krogu ne moreta več prehiteti.

 

Na zahodu so pred zadnjim krogom A lige prav tako znane že vse štiri ekipe, ki se podajajo v boj za najvišja mesta. Mladi Žužemberčani so z zmagama nad Brezovico in Črnučami ACH-jem le še potrdili prevlado v skupini, v kateri so se izkazali tudi odbojkarji Salonita Anhovo. V polfinalu bomo spremljali še Calcit Volley in Krko, Brezovica in Črnuče ACH pa po zadnjem turnirju, 31. marca, zaključujeta letošnje prvenstvo.

 

Pri deklicah iz posamezne skupine v A ligah v polfinale napredujeta po dve ekipi. Na vzhodu bomo v skupini A priča razburljivemu zaključku, saj bo o udeležencih polfinala odločal prav zadnji turnir, vse možnosti za napredovanje pa imajo ekipe Nova KBM Branik I, ŽOK Sobota in Formis I.

 

V skupini B je prvo mesto oddano Braslovčam, ki so A ligo zaključile z novima dvema zmagama, izgubile pa so le enkrat na devetih srečanjih. Boj za drugo mesto med Prevaljami in Nekropolisom Šempetrom še poteka, v boljšem položaju so Korošice.

 

Na zahodu v skupini A odbojkarice Vitala Ljubljana I tudi po osmih odigranih obračunih ostajajo brez poraza in z le enim oddanim nizom. V polfinalu bomo spremljali še Calcit Volley, ki si je, kljub porazu z Vitalom, že zagotovil drugo mesto, pred Ankaranom Hrvatini.

 

Druga ekipa, ki tudi po 5. krogih A lige ostaja brez poraza, je Doors Bled, v polfinale se je uvrstila še Škofja Loka, ki je z nastopi v tem delu prvenstva že zaključila, a ima pred Olimpom Ljubljana neulovljivo prednost.

 

Ekipe Nova KBM Branik II, ŽOK Kema Puconci, Formis II, Korvolley A, Kajuh Šoštanj in Svolley iz A lig na vzhodu, so z nastopi že zaključile ali pa jih zadnji krog prvenstva čaka še v nedeljo, 31. marca. Na zahodu enako velja za ekipe Novo mesto, Neptun Kanal, Galeb grup Robotina, Logatec, Krim Pirnar doors in Mladi Jesenice.

 

V B ligah prva mesta pri dečkih zasedajo TAB Mežica, Slovenska Bistrica, Ljubljana Volley in Triglav Kranj, pri deklicah Mežica, Mozirje, Murania Lendava, Swatycomet Zreče, VolleybalLjubljana I, Calcit Volley II, ŽOK Triglav Kranj I, Prochrom-Comp Bled, ATK Grosuplje in Luka Koper.

 

Prvenstvo se bo nadaljevalo 31. marca.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO