Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Najmlajši odbojkarji že v polfinalu

objavljeno dne: 19.03.2018

Minula sobota je bila v državnem prvenstvu namenjena obračunom najmlajših odbojkaric in odbojkarjev, ki so se med seboj pomerili za uvrstitev v polfinale in boj za najvišja mesta.

Pri deklicah smo spremljali 3. krog prvenstva, ki je odločal o tem, katere ekipe se bodo uvrstile med najboljših osem v državnem prvenstvu. Uvrstitve v polfinale so se na turnirju v Kranju veselile odbojkarice Ankarana Hrvatinov I in Neptuna Kanala, ki so osvojile prvi dve mesti. ŽOK Triglav I in Prochrom-Comp Bled bosta tekmovanje nadaljevali na turnirjih za mesta.

 

Na turnirju v Kamniku so bile najboljše mlade igralke ATK Grosuplja, ki so trikrat zmagale, napredovanje v polfinale so si z dvema zmagama priigrale še najmlajše članice Vitala Ljubljana I. Calcit Volley I in ŽOK Šentvid se podajata v boj za mesta.

 

V Puconcih so se po napetih obračunih prvega mesta veselile odbojkarice ŽOK Sobote, med najboljšo osmerico ekip bo igrala še ekipa ŽOK Kema Puconci. Precej lepih potez je uspelo odbojkaricam ekip Hitri polž in Murania Lendava, a je bilo to na koncu dovolj za tretje oz. četrto mesto.

 

V Braslovčah so ljubitelji odbojke prav tako lahko spremljali lepe predstave, na koncu pa so bile najbolj prepričljive prav domače odbojkarice Braslovč. Drugo mesto je pripadlo ekipi Formula Formis I. Ekipi SIP Šempeter in Čebelice Zreče se selita v boj za mesta.

 

Na parket so stopili tudi najmlajši odbojkarji, ki so se med seboj pomerili v 2. krogu tekmovanja. Na turnirju v Žužemberku so se najbolj izkazali domači odbojkarji iz ekipe KekoOprema Žužemberk, ki so zmagali trikrat, dvakrat je bil uspešen Salonit Anhovo, Brezovica Radio 1 pa je vknjižila eno zmago, nad Triglavom Kranjem.

 

Na turnirju v Novem mestu so največ znanja prikazali mladi upi MOK Kočevja, izkazali so se tudi najmlajši odbojkarji Krke, Ljubljana Volley in Calcit Volley pa bosta tekmovanje nadaljevala na turnirjih za mesta.

 

V Framu so navdušili odbojkarji ekipi Maribor mini s tremi zmagami, dvakrat so bile uspešne ŠD Braslovče, tretjo mesto je osvojil Fužinar Sij Metal, četrtega pa Fram. V Šempetru so si gostitelji turnirja iz ekipe SIP Šempeter s tremi zmagami zagotovili prvo mesto, na drugem so turnir zaključili Hočani, enkrat je uspelo zmagati OK Ljutomeru, mini odbojkarji Panvite Pomgrad pa so tokrat osvojili dva niza.

 

Naslednjič bomo najmlajše odbojkarice in odbojkarje na delu lahko v polfinalu videli v nedeljo, 22. aprila, veliki finale bo v soboto, 19. maja.


avtor: OZS
foto: OK Žužemberk
 
 
POŠLJI NOVICO