Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Ljubljana 3:2

objavljeno dne: 18.03.2018

Odbojkarice Zgornje Gorenjske so proti zadnjeuvrščeni Ljubljani računale na tri točke, a so se morale na koncu zadovoljiti z le dvema, še ti sta bili doseženi z veliko muko, in s tem poskrbele, da bo troboj za neposreden obstanek še bolj zanimiv.

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom; Gledalcev: 60; Sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto)

 

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanaskovič, Lužovec, Burja, Friškovec, Rozman, Zorman, Kregar, Ramič, Humerca, trener- Aleš Centa;

 

Ljubljana: Letnik, Vlepič, Čotar, Malešič, Vilfan, Kop, Bobič, Maček, Končina, trener- Oleg Gorbačov;

 

Pričakovanja domačih igralk in njihovih navijačev, ki pred tekmo običajno premlevajo izračune o potrebnih točkah za osvojitev cilja, ki je zastavljen. Z domačim porazom pred tednom dni proti Ankaranu, ena točka je bila sicer osvojena in zmago Ankarančank v Kopru, tekma je bila končana še pred začetkom dvoboja Gorenjk in Ljubljančank, se stanje na lestvici še bolj izenačilo. Tudi varovanke Aleša Cente so bile bržčas seznanjene z rezultatom v Kopru, zato so vedele, da je potrebno osvojiti tri točke in obdržati točkovno prednost pred Ankaranom.

 

V prvem nizu se je domačim ta račun izšel, čeprav so bile tokrat izredno žilave gostje vse do 19. točke ves čas v igri za osvojitev niza, potem pa jih je z odličnim serviranjem razorožila Anja Zorman. Osvojen uvodni niz za Gorenjke je bil dober signal za nadaljevanje, pot do želenega cilja je bula odprta, toda s tem se niso strinjale iz prve lige bržčas 'odpisane' Ljubljančanke, ki so predvsem na krilih Nike Čotar igrale odlično, domače pa niso uspele ujeti svojega ritma in so morale priznati premoč gostjam. V tretjem nizu se je Zgornji Gorenjski godilo še slabše, četa Olega Gorbačova si je nabrala zajetno prednost (9:18), toda Gorenjke so se zbrale, začele precej bolje servirati, se Ljubljani povsem približale, toda zasuka ni. Po treh nizih je domačim začela teči voda v grlo, namesto načrtovanih treh točk so bile na pragu poraza, a je očitno 'lekcija' domačega trenerja med tretjim in četrtim nizom zalegla. Četrti niz so domače namreč odigrale več kot odlično, ga osvojile suvereno in si priborile možnost za drugo točko. Zlati niz je bil poln zasukov, s srečnejšim koncem za Zgornjo Gorenjsko, ki se je skozi šivankino uho prebila do dveh točk, s čimer se je boj med Koprom, Ankaranom in Gorenjkami za dve neposredni mesti za obstanek še bolj razplamtel.             


avtor: Zoran Račič
foto: Zoran Račič
 
 
POŠLJI NOVICO