Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šmuc in Potočnik na Kronplatzu odlična peta

objavljeno dne: 18.03.2018

Slovenska odbojkarja Tomislav Šmuc in Jernej Potočnik sta na zadnjem turnirju evropske serije v odbojki na snegu, ki ga je gostil italijanski Kronplatz, osvojila visoko 5. mesto. Naša predstavnika sta morala v boju za uvrstitev v polfinale priznati premoč Rusoma Juriju Bogatovu in Pavlu Rakusovu.

Izkušena slovenska odbojkarja sta turnir, na katerem je v moški konkurenci nastopilo 24 parov iz devetih držav, začela z zmago proti Italijanoma Matteu Carlonu in Stefanu De Montiju, od katerih sta bila boljša z 2:0. V drugem krogu sta bila za Slovenca premočna četrtopostavljena Rusa Jurij Bogatov in Pavel Rakusov, ki sta slavila z 2:0.

 

Sledil je repasaž, v katerem sta Šmuc in Potočnik nanizala kar štiri zaporedne zmage. Najprej sta bila, z 2:0 v nizih, uspešnejša od Švicarjev Silvana Langa in Davida Hollensteina, nato sta, prav tako z 2:0, odpravila Romuna Bogdana Neculo in Farcasa Tudorela, sledila pa je še zmaga, z 2:1, proti Poljakoma Piotru Groszeku in Karolu Szczepaniku.

 

Ta je Slovencema prinesla uvrstitev med najboljših osem ekip na turnirju, po novem uspehu, tokrat nad Nemcema Felixom Glückledererjem in Florianom Schweikartom, pa sta se Šmuc in Potočnik prebila že med najboljših šest dvojic na turnirju.

 

V boju za polfinale sta morala naša predstavnika še enkrat priznati premoč Rusoma Bogatovu in Rakusovu, tudi tokrat z 0:2. »Če bi moral oceniti najin nastop, bi rekel, da sva z rezultatom lahko zadovoljna. Konec koncev nisva opravila nobenih konkretnih treningov, s katerimi bi se tik pred zdajci pripravljala na tekmovanje. V Sloveniji, žal, ni pogojev za kvaliteten trening, zato sva z Jernejem na priprave odšla v daljni Katar. Peto mesto v tako močni konkurenci je lep uspeh in upam, da bova lahko naslednje leto sodelovala na več turnirjih. To bo v prvi vrsti odvisno od sponzorskih sredstev in od najinega zdravja, za katerega upam, da nama bo služilo. Generalna ocena samega nastopa pa je sicer pozitivna,« je po nastopu v Italiji dejal Tomislav Šmuc.

 

Na Kronplatzu sta se zmage sicer veselila Rusa Golovin in Durnin, pred rojakoma Bogatovim in Rakusovim, tretja sta bila Litvanca Vasiljev in Malinauskas. Pri dekletih sta bili najuspešnejši Čehinji Knoblochova in Dostalova, pred Avstrijkama Klopfovo in Mairovo, tretji sta bili Švicarki Greberjeva in Huberjeva.

 

Letošnja sezona tekmovanj v odbojki na snegu se bo zaključila z evropskim prvenstvom, ki se bo odvijalo med 23. in 25. marcem v avstrijskem Wagrainu-Kleinarlu. Na njem bo nastopilo po 24 dvojic v moški in ženski konkurenci. V boj za zgodovinski, prvi, naslov evropskih prvakov se podajata tudi slovenska para, Tadej Boženk in Anže Bahč ter Bernarda Baron in Manica Bulc.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO