Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ankaran Hrvatini - Luka Koper 3:1

objavljeno dne: 17.03.2018

Na tretjem letošnjem Obalnem obračunu so prvič zmagale Ankarančanke, ki so bile v okviru zelene skupine 1. DOL, ob bučnem spodbujanju domačih navijačev, s 3:1 (19, 17, -17, 22), prepričljivo boljše od Luke Koper.

ŠD Antona Ukmarja Koper; gledalcev: 300; sodnika: Milojevič (Ljubljana) in Jovanovič (Komenda);

 

Ankaran  Hrvatini: Pucer (libero), Krstić, Apollonio, Pangerc 14, Angelini 12, Medved (libero), Morgan 12, Pavič 14, Cerovac, Ražman, Lovšin 13, Trobec, Barut; Trener: Mikša Sebastjan;

 

Luka Koper: Raič 4, Kušar (libero), Isanović 15, Radešić (libero), Lucas D. 20, Đukić 4, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič, Pešič 2, Kaker 10; Trener: Jovič Zdravko;

 

Dvorana na Markovcu je bila na Obalnem derbiju ponovno polna, privrženci domačih in koprskih odbojkaric so pripravili enkratno vzdušje. Ankarančanke so pričele tekmo v postavi Morgan, Lovšin, Angelini, Cerovac, Pavič, Pangerc in Medved (libero), Koprčanke pa v postavi Kaker, Jovič, Isanović, Dodič, Lucas, Pešič in Radešić (libero). Prvi niz so bolje pričele gostje, ki so povedle z 9:5, nato je sledil preobrat in pri prvem tehničnem odmoru vodstvo Ankarančank s 16:14. V nadaljevanju je sledila dvojna menjava na strani koprskih odbojkaric, kar pa ni spremenilo poteka igre in domačinke so mirno pripeljale niz do zaključka v svojo korist (25:19).

 

Drugi niz sta obe ekipi začeli v enaki zasedbi kot v prvega, Ankarančanke pa so nadaljevale s prepričljivo igro, ki jim je prinesla hitro vodstvo z 12:6, ob prvem tehničnem odmoru pa so vodile s 16:10. Gostujoči trener Jovič je v nadaljevanju v igro poslal praktično vse igralke s klopi, vendar to ni preprečilo zanesljive zmage domačink v drugem nizu (25:17).

 

Na pričetku tretjega niza sprememba v začetni postavi koprskih odbojkaric Raić namesto Dodič, kar je prineslo rahlo vodstvo Koprčank. Pri rezultatu 12:8 za Koper je domači strateg v igro poslal Ražmanovo, ki je zamenjala Morganovo, pri 21:15 v korist gostij pa je sledila še menjava Barut-Lovšin. Preobrata v domači igri ni bilo in gostje so uspele osvojiti tretji niz, s 25:17.

 

Po pričakovanem padcu v igri Ankarančank v tretjem nizu, je bilo v 4. nizu pričakovati pozitiven preobrat v igri domače vrste. Igralke Ankarana v postavi s pričetka tekme so vodile z 10:7 in 14:10, Koprčanke so uspele na prvem tehničnem odmoru obrniti rezultat v svojo korist 16:15. To pa je bilo tudi vse, v nadaljevanju so ponovno prevzele pobudo domačinke in zasluženo slavile v četrtem nizu (25:22). Veselje na parketu in tribunah se je lahko pričelo.    


avtor: Aleš Šepec
foto: Barut
 
 
POŠLJI NOVICO