Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnuče - Krka 3:0

objavljeno dne: 17.03.2018

V 3. krogu zelene skupine 1. DOL, so v hali Tivoli Črnučani gostili ekipo Krke. V pomembnem srečanju za obe ekipi so se zmage s 3:0 (23, 18, 11), veselili domači odbojkarji.

Hala Tivoli, 17. marca 2018, gledalcev 80, sodnika: Pevc (Škofja Loka),  Zajc (Ljubljana)

 

Črnuče: Mihelčič 1, Hafner, Čopi 13, Ponikvar, Tepić 1, Jurić 10, Donik 18, Kumer D. 8, Slovnik, Uršič 5, Valenčič,  Kumer Ž.- libero; trener: Marko Brumen

 

Krka: Erpič G. 2, Vrhovšek 9, Kosmina 5, Erpič U., Kafol, Pucelj 1, Bregar 9, Klobučar, Renko 2, Turk 5, Dimič, Ožbalt- libero, Borin- libero, Trener: Jože Časar

 

Krka iz Novega mesta je bila še pred tedni v povsem nezavidljivem položaju. Vendar se je z nekaj zmagami v zadnjem obdobju, ponovno vmešala v boj za obstanek. V tem boju gre Črnučanom še veliko bolje. Z današnjo zmago so si že tri kroge pred koncem, praktično zagotovili obstanek v prvi ligi. Teoretično, pa bodo morali še nekaj počakati.

 

Začetek tekme je bil izenačen. Nobena od ekip si ni priigrala občutne prednosti. Na drugi tehnični odmor so odšli Črnučani z dvema točkama prednosti. Gostje so povedli z 19:20, potem ko je napako v napadu storil Donik. Domači so s trojnim blokom ponovno povedli z 22:21, trener gostov Časar, pa je zahteval odmor.  Prvo zaključno žogo so imeli Črnučani, vendar je niso izkoristili. To jim je uspelo v drugo, ko je bil v napadu uspešen Donik.

 

Z dvema uspešnima blokoma so domači igralci pri rezultatu 4:0, prisilili trenerja gostov k prvi prekinitvi. Prednost so zadržali tudi do prvega tehničnega odmora in jo do drugega povišali na 6. Pri rezultatu 17:11 za domače, je gostujočega organizatorja igre Puclja, zamenjal Kafol. To jim ni prav dosti pomagalo, saj so Črnučani nadaljevali z dobro in raznovrstno igro. Drugi niz je z uspešnim blokom zaključil Jurić.

 

V tretjem nizu je pri zaostanku 1:5, organizacijo igre gostov, ponovno prevzel Pucelj. Nekoliko kasneje je tudi pri domačih Hafnerja zamenjal Mihelčič. Odbojkarji iz Novega mesta so vzeli odmor pri zaostanku 8:12. Takoj po tem se je z uspešnim blokom izkazal Mihelčič, tako da je razlika narasla na 5. Na servis je nato namesto njega ponovno vstopil Hafner, domači pa so z nekoliko sreče ob napadu Donika, povedli za 6.  Gostje so poizkušali še z nekaj menjavami obrniti potek srečanja, vendar jim ob razpoloženi domači ekipi to ni uspevalo. Pri vodstvu 20:10 je namesto Donika v igro vstopil še mladi Valenčič,  Črnučani so goste mleli še naprej in se tako na koncu veselili zasluženo visoke zmage.

 


avtor: OK Črnuče
foto: OK Črnuče
 
 
POŠLJI NOVICO