Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Maribor - Hoče 3:1

objavljeno dne: 17.03.2018

V tretjem krogu modre skupine 1. DOL sta se v Dvorani Tabor pomerili ekipi Maribora in sosednjih Hoč. Pred 325 gledalci so na zanimivi tekmi zmagali domači, s 3:1 (18, 21, -20, 21).

Tekma se je začela zelo izenačeno, ekipi sta izmenično dosegali točke. Prvo vodstvo za dve točki je Maribor pri 6:4 dosegel po bloku Manthi (15 točk), Hočani pa so do prvega tehničnega odmora izničili zaostanek ter povedli (8:7).  V nadaljevanju so gledalci še naprej spremljali izenačen obračun, nekajkrat je napad odlično zaključil Aljaž Herman (8 točk), ki je v prvi postavi zamenjal rahlo poškodovanega Miomirja Crnjanskega. Po uspešnem napadu kapetana Vasje Plesca za mariborsko vodstvo z dvema točkama je bil gostujoči trener Iztok Kšela primoran vzeti pol minute odmora, ki pa ni veliko pomagal, saj so odbojkarji Maribora še za točko povečali prednost ob drugem tehničnem odmoru (16:13). Po prekinitvi so gostitelji samo še stopnjevali igro, po še enem uspešno zaključenem napadu Hermana pa je Kšela poizkusil še z drugim odmorom. Slednji ni prinesel preobrata, saj so Mariborčani z dobro igro in nekaj napakami gostov osvojili niz, s 25:18.

 

Podobno kot v prvem nizu je bil začetek tudi v drugem izenačen, z minimalno prednostjo pa je na tehnični odmor odšel Maribor (8:7). Tudi v nadaljevanju so domači ohranjali prednost dveh točk, nato je na servis prišel Jernej Detela (26 točk), ki je z dvema asoma prisilil Kšelo k pol minute odmora, a ta ni spremenil poteka niza. Detela je namreč poskrbel, da je imel Maribor ob drugem tehničnem odmoru kar šest točk prednosti. Po dveh uspešnih servisih Manthe je moral prvič po prekinitvi poseči domači strateg Sebastjan Škorc, saj so se Hočani približali na samo dve točki zaostanka (20:18). Na drugi strani mreže je pri 19:22 enako storil Kšela, a je Filip Uremovič (7 točk) v končnici poskrbel za zmago domačih, s 25:21.

 

Tretji set so bolje odprli domači odbojkarji, ki so povedli s 3:1, a so Hočani izenačili (3:3). Zatem so Mariborčani zaigrali bolj zbrano ter si ob prvem tehničnem odmoru priigrali dve točki prednosti (8:6). Mantha je poskrbel, da so Hoče povedle celo za tri točke, a so se nato Mariborčani hitro vrnili na samo eno zaostanka, kar je prebudilo alarm pri Kšeli, ki je posegel po odmoru. Ta gostiteljev ni zmedel, a na drugi tehnični odmor so s prednostjo vseeno odšli gostje (16:15).  Po tehničnem odmoru so Hočani uspeli pobegniti za štiri točke (22:18) in niz dobili s 25:20.

 

Četrti niz so bolje začeli hoški odbojkarji, ki so povedli s 4:3 ter tudi s 6:3, nato pa se je Škorc odločil za menjavo podajalca in namesto Uroša Planinšiča v igro poslal Primoža Mejala. Po zaslugi izjemnega Detele so domači kaj hitro izenačili ter povedli za tri točke. Prednjačili so tudi v nadaljevanju ter ohranjali prednost, nato pa z nekaj napakami dovolili gostom priključek. Škorc je posegel po odmoru, ob drugi tehnični prekinitvi pa so njegovi varovanci vodili za točko. Domači so nato, predvsem po zaslugi Detele, pred samo končnico niza ušli na tri točke prednosti, ob tem pa je Kšela hotel z odmorom prekiniti serijo začetnih udarcev razpoloženega Detele. Po nekaj napakah gostov so imeli domači že pet točk prednosti, srečanje pa so po še enemu uspešnemu zaključku Detele dobili s 25:21.

 

Sebastjan Škorc, trener Maribora: "Bila je težka tekma, vemo, da je bila to tekma v ligi za prvaka in lahko smo srečni, da so osvojili vse tri točke. Za nami je težek teden s poškodbo Crnjanskega, a čestitam ekipi, ki je stopila skupaj ter še posebej Aljažu Hermanu, ki je prikazal dobro igro."

 

Timotej Franc, igralec Hoč: "Občutki so, kjub porazu, dobri, saj sta se obe strani borili dobro, zelo težko smo zaustavili korektorja Detelo in njegove servise. Čestitam mojim soigralcev za borbeno igro, saj smo naredili vse, kar se je dalo, a žal premalo za zmago."


avtor: Žan Ul
foto: OK Maribor
 
 
POŠLJI NOVICO