Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter v polfinalu

objavljeno dne: 16.03.2018

Na tretji, odločilni tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za ženske so odbojkarice Alianse Šempeter, po zaostanku z 0:2, premagale GEN-I Volley iz Nove Gorice z rezultatom 3:2 (-21, -19, 17, 20, 14) in se uvrstile v polfinale DP.

Šempeter v Savinjski dolini, 16. marec 2018 – Športna dvorana OŠ Šempeter. 200 gledalcev. Sodnika:  Franc Mesarič – Murska Sobota, Sanja Miklošič – Maribor.

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič (C) 4 , Vodlan 1, Praunseis 8, Podbregar, Forštnarič 13, Lekše 9, Vrhovnik 5, Žnidar 17, Mazej (L), Lakovšek 34, Plesec. Trener: Beno Božič

 

Gen-I Volley: Ferlinc 18, Zbičajnik, Marušič P.10, Uršič, Bavdaž 5, Kolbl 8, Đukič 1, Velikonja Grbac 22, Marušič Š.2, Simčič (L), Spačal 14, Gubaš 1. Trener: Alen Bektaševič

 

Uvodni niz odločilne četrtfinalne tekme državnega prvenstva so bolje začele Šempetranke in povedle s 3:1, a so Primorke na 3. točki izenačile in imele pri prvem tehničnem odmoru minimalno prednost. Gostiteljice so ob drugem odmoru zaostajale za tri točke. Pred vstopom v končnico prvega niza so se domačinke približale na 18:19, kaj več pa jim ni uspelo in niz so z 21:25 dobile igralke GEN-I Volleya.

 

Drugi niz je vse do rezultata 10:6 pripadal Šempetrankam. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener Alen Bektašević, je prednost kopnela in pri 13:13 je po polminutni prekinitvi posegel domači strateg Beno Božič. Kljub nasvetom svojim varovankam se stanje na igrišču ni dosti spremenilo in na semaforju je bilo 2:0 v nizih v korist Novogoričank.

 

V nadaljevanju so se domačinke končno otresle nervoze in gostujoča ekipa je bilav tretjem nizu vseskozi v zaostanku. Tako ob prvem (8:5) kot ob drugem tehničnem odmoru (16:12) so bile v ospredju Šempetranke, ki so v končnico, po odličnih servisih Anastazije Žnidar, vstopile s prednostjo osmih točk in zanesljivo dobile niz.

 

Odlična igra domačink se je nadaljevala v četrtem nizu, ki so si po uvodnem izenačenju do druge tehnične prekinitve priigrale prednost štirih točk. Novogoričanke so v nadaljevanju nekoliko zagrozile in se približale na 20:18. Zbranost in velika želja po zmagi je v končnici botrovala zmagi Savinjčank s 25:20, ki so tako izsilile peti niz.

 

Slednjega so bolje odprle Primorke in povedle s 4:1. Šempetranke so izenačile na 6:6, strani pa sta ekipi zamenjali pri rezultatu 8:7 v korist GEN-I Volley. Z odlično igro so Bektaševićeve varovanke prišle do prednosti z 11:7 in 13:10. Mojca Božič, kapetanka domačink, je nato z odličnimi servisi poskrbela za izenačenje na 13:13, 14. točko pa so nato prve dosegle gostje. Na krilih navijačev, ki so zaključek obračuna spremljali stoje, so se Šempetranke ubranile in prišle do zaključne žoge pri 15:14, Tali Lekše pa je z asom zapečatila srečanje in v Šempetru se je začelo veliko slavje.

 

V polfinalu se bodo igralke Alianse Šempeter pomerile z Novo KBM Branik.

 


avtor: OK Šempeter
foto: OK Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO