Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Aliansa Šempeter 3:0

objavljeno dne: 14.03.2018

Na povratni tekmi končnice državnega prvenstva v 1. DOL za ženske so Novogoričanke po napeti tekmi premagale Alianso Šempeter, s 3:0 (18, 24, 22) in tako ostajajo v igri za uvrstitev v polfinale.

Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 100, sodnika: Pevc, Markelj

 

GEN-I Volley :  Ferlinc (13), Marušič P.( 8), Bavdaž, Zbičajnik, Kolbl (7), Velikonja Grbac (13), Marušič Š.(2), Spačal (12), Šimčič ( L), Uršič, Đukič, Gubaš. Trener Alen Bektaševič

 

Aliansa Šempeter : Rituper, Božič (7), Vodlan (2), Praunseis (2), Podbregar, Forštnarič (5), Lekše (5), Vrhovnik (7), Žnidar (9), Mazej (L), Lakovšek (3), Plesec. Trener Beno Božič

 

V uvodu v drugo tekmo končnice državnega prvenstva za ženske smo spremljali izenačen obračun. Domačinke so v tekmo vstopile zelo zbrano, gostjam pa igra ni stekla. Do prvega tehničnega odmora so si gostiteljice priborile tri točke prednosti, predvsem po zaslugi odličnih obramb Marušičeve. Po odmoru se je pri gostjah razigrala Vrhovnikova, a to ni bilo dovolj, da bi gostje zmanjšale prednost. Domačinke so tudi na drugi odmor odšle s tremi točkami naskoka. Do konca seta je z dobrimi začetnimi udarci Velikonje Grbac prednost še povečala in delni rezultat je bil 21:16. Gostje so popustile v končnici seta in domačinke so dobile prvi niz s 25:18.

 

Drugi niz se je prav tako začel zelo izenačeno. Zelo dobro so blok postavljale Forštnaričeva in Vrhovnikova, a na  prvi tehnični odmor so vseeno domače igralke odšle z razliko dveh točk. Po premoru se je pri domačinkah razigrala Nuša Ferlinc, z dvema asoma zapored je domačo ekipo pripeljala do treh točk razlike na drugi tehnični odmor. Po odmoru pa je domačinkam padla zbranost iz Praunseisova je z odličnim servisom ulovila razliko. Pri gostjah se je v napadu zopet razigrala Vrhovnikova. Pri domačinkah pa je Nađa Simčič z odličnimi obrambami preprečila, da bi žoga v ključnih trenutkih padla na tla in po razburljivi igri so niz dobile domačinke, s 26:24.

 

V tretjem nizu so domače igralke popustile v obrambi in gostje so povedle s 3:0. V pravem trenutku se je zbrala Spačalova in z asom prekinila niz gostujoče ekipe. Po napaki v napadu Šempetrank so domače igralke odšle na tehnični odmor z vodstvo z 8:6. Z odličnimi servisi Ferlinčeve in Velikonje Grbac ter napadi Spačalove so domače igralke zopet prevzele nadzor nad igro in na drugi odmor odšle s štirimi točkami naskoka, s 16:12. Po odmoru so se gostje razigrale in zmanjšale razliko do delnega izida 21:19. Božič je poskusil z menjavami igralk, a vendarle so domače odbojkarice v ključnih trenutkih ostale zbrane in dobile še tretji niz, s 25:22.

 

Boj za uvrstitev v polfinale tako še ni odločen, odločilna tekma bo v petek v Šempetru.


avtor: GEN-I Volley
foto: GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO