Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Roto-Kema Puconci - Formula Formis 1:3

objavljeno dne: 14.03.2018

Danes sta se na drugi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske pomerila Roto-Kema Puconci in Formula Formis. Tekma se je končala z rezultatom 1:3 (-22, -13, 21, -20) v korist Rogožank, ki so si tako zagotovile uvrstitev v polfinale.

Zelena Dvorana Puconci, 14. marec 2018, 200 gledalcev, sodnika: Atanasov, Adrovič

 

Roto-Kema Puconci: Zarja Kovač Šarčevič, Nuša Svetanič, Dona Vinkovič, C Angelina Ajnihar, Iva Škraban, Diana Oletič, Michelle Oletič, Adela Pintarič, Tasia Šadl, Nina Kovač, Nika Kuhar, L Tina Gjergjek, L Veronika Mikl

 

Formula Formis: C Ana Pehnec, Ana Sešel, Valentina Vrbanc, Hanna Tupikina, Teja Bavdaž, L Lina Pajnik, Špela Bukovec, Žana Zdovc Sporer, Nina Kotnik, Pia Pravdič, Darja Eržen, Ana Štern

 

Prvi niz so na servisu začele gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis, prva točka na tekmi pa je pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje iz Hoč so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Naslednji dve točki sta pripadli domačim igralkam, ki so s tem bile v prednosti dveh točk pri rezultatu 3:1. Igralke iz ekipe Formula Formis so rezultat na 3:3 poravnale. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do prvega vodstva na tekmi pri rezultatu 4:5 prišle gostje. Gostujoče igralke so nato prišle do zaporedja dveh točk, ki sta jim prinesli vodstvo pri rezultatu 4:7. Do prvega tehničnega odmora v prvem nizu, na katerega so se Pucončanke odpravile z zaostankom treh točk pri rezultatu 5:8 sta si ekipi izmenjali še točko. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 7:10. Pri rezultatu 7:12 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Sledila je nova izmenjava in prednost šestih točk gostij pri rezultatu 9:15. Na drugi tehnični odmor v prvem nizu so se Pucončanke odpravile s šestimi točkami zaostanka pri rezultatu 10:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla domačim igralkam. Sledila je izmenjava točk in pri rezultatu 12:18 je gostujoči trener zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so nato prišle do zaporedja in so zaostanek znižale na tri točke pri rezultatu 15:18. Domačinke so se nato pri rezultatu 17:19 približale na dve točki zaostanka. Pri rezultatu 20:21 so se Pucončanke približale na točko zaostanka in so s tem pripravile gostujočega trenerja, da je zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis, domačinke pa so jim servis takoj odvzele. Pri rezultatu 22:24 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam in s tem se je zaključil prvi niz z rezultatom 22:25.

 

V drugem nizu je prva točka pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis, domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci pa so rezultat takoj izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do prvega vodstva v drugem nizu pri rezultatu 3:2 prišle domače igralke. Gostje so rezultat na 3:3 takoj izenačile. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 5:6. Na prvi tehnični odmor v drugem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 6:8. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis, ki so prednost s tem povečale na tri točke. Pri rezultatu 6:10 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje so pri rezultatu 7:12 prednost povišale na pet točk prednosti. Gostujoče igralke so nato prišle do zaporedja in so se na drugi tehnični odmor v drugem nizu odpravile z osmimi točkami prednosti pri rezultatu 8:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci, gostje pa so jim servis takoj odvzele. Igralke iz ekipe Formula Formis so nato prišle do zaporedja in so pri rezultatu 10:21 bile v prednosti enajstih točk. Po novi izmenjavi so gostje pri rezultatu 11:23 bile v prednosti dvanajstih točk. Prva zaključna žoga v drugem nizu je pripadla gostujočim igralkam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 11:24. Drugi niz se je zaključil z rezultatom 13:25 v korist gostujoče ekipe.

 

V tretji niz so s točko krenile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci, gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis pa so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Ekipi sta si nato še izmenjali točko, preden so dve zaporedni točki dobile Pucončanke, ki so s tem bile v prednosti dveh točk pri rezultatu 4:2. Gostje so rezultat na 4:4 izenačile in so nato pri rezultatu 4:5 prišle do prvega vodstva v tretjem nizu. Sledila je izmenjava točk in minimalna prednost Pucončank pri rezultatu 7:6. Na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so se domače igralke odpravile s prednostjo dveh točk pri rezultatu 8:6. Po prvem tehničnem odmoru je točka pripadla gostjam iz Hoč. Sledila je izmenjava točk in prednost dveh točk Pucončank pri rezultatu 10:8. Igralke iz ekipe Formula Formis so rezultat na 10:10 izenačile. Domačinke so nato prišle do zaporedja dveh točk in s tem tudi do prednosti dveh točk pri rezultatu 12:10. Pucončanke so pri rezultatu 14:11 povišale na tri točke in so s tem pripravile trenerja gostujoče ekipe, da je zahteval odmor. Po njem se domačinke niso pustile zmesti in so prednost povišale na štiri točke pri rezultatu 15:11. Zaporedje dveh točk je nato pripadlo gostjam iz ekipe Formula Formis, ki so s tem zaostanek znižale na dve točki pri rezultatu 15:13. Na drugi tehnični odmor v tretjem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci odpravile s tremi točkami prednosti pri rezultatu 16:13. Po drugem tehničnem odmoru je nova točka pripadla domačinkam, ki so s tem prednost znova zvišale na štiri točke. Pri rezultatu 18:13 je trener gostij zahteval nov odmor. Po zahtevanem odmoru so zaporedje dveh točk dobile gostje, ko je pri rezultatu 18:15 odmor zahtevala domača kapetanka. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Prednost so pri rezultatu 22:16 Pucončanke povišale na šest točk. Prva zaključna žoga v tretjem nizu je pripadla igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci pri rezultatu 24:17. Pri rezultatu 24:20 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 25:21 v korist igralk iz ekipe Roto-Kema Puconci.

 

Četrti niz se je začel s točko gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis, ki so takoj dobile še drugo točko. Pri rezultatu 1:2 so prvo točko v četrtem nizu dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so Pucončanke rezultat na 3:3 izenačile in prišle do vodstva pri rezultatu 4:3. Sledila je izmenjava točk in prednost gostij pri rezultatu 5:6. Na prvi tehnični odmor v četrtem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 6:8. Po prvem tehničnem odmoru so točko dobile domače igralke. Igralke iz ekipe Roto-Kema so rezultat na 8:8 izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do vodstva pri rezultatu 10:9 prišle igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje iz ekipe Formula Formis so rezultat na 10:10 takoj izenačile in so z zaporedjem dveh točk prišle do prednosti dveh točk pri rezultatu 10:12. Sledila je izmenjava in izenačenje  Pucončank na 13:13. Na drugi tehnični odmor v četrtem nizu so se igralke iz ekipe Roto-Kema odpravile z zaostankom dveh točk pri rezultatu 14:16. Po drugem tehničnem odmoru je točka pripadla Pucončankam, ki so s tem zaostanek znižale na točko zaostanka. Pri rezultatu 15:18 je kapetanka domače ekipe zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so gostje z dvema točkama prednost povišale na pet točk pri rezultatu 15:20. Pri rezultatu 15:20 je domača kapetanka zahtevala odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile gostje iz ekipe Formula Formis. Naslednji dve točki Pucončank sta pripravili trenerja gostujoče ekipe, da je pri rezultatu 17:21 zahteval odmor. Po odmoru je točka pripadla Pucončankam, ki so zaostanek s tem znižale na tri točke pri rezultatu 18:21. Sledila je izmenjava in prednost štirih točk gostujočih igralk pri rezultatu 19:23. Prva zaključna žoga v četrtem nizu je pripadla gostjam pri rezultatu 19:24. Četrti niz se je zaključil z rezultatom 20:25 v korist gostujoče ekipe in s tem tudi tekma, ki se je končala z rezultatom 1:3.


avtor: Aleš Novak
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO