Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pri kadetih in kadetinjah le še nekaj neznank

objavljeno dne: 12.03.2018

Po 4. oz. 5. krogu A lige za kadete in kadetinje je vse bolj jasno, katere ekipe bomo spremljali v polfinalu, v boju za najvišja mesta.

Pri kadetih so si dva kroga pred koncem A lige na vzhodu uvrstitev med najboljših osem ekip v Sloveniji že zagotovili odbojkarji Maribora SGD Strdina, z dobrim izkupičkom se lahko pohvali SIP Šempeter, blizu polfinala so Hoče, Črnuče ACH II in Panvita Pomgrad pa še lahko prehitita ŠD Braslovče.

 

Na zahodu sta prvi dve mesti rezervirani za Brezovico, ki je na desetih tekmah izgubila le enkrat in Kostanjevico na Krki, ki ima doslej prav tako le en poraz. Dva kroga pred koncem lige so v igri za napredovanje še vse ostale ekipe, KekoOprema Žužemberk, Salonit Anhovo in Triglav Kranj, pri čemer imajo Kranjčani najtežji razpored, do dveh zmag lahko pride tudi še Calcit Volley, a bo Kamničani nastopili le še na enem turnirju.

 

Pri kadetinjah, ki nastopajo v štirih A ligah, po dveh na vzhodu in zahodu, se odbojkarice borijo za dve mesti, ki iz vsake skupine vodita v polfinale. V A skupini na vzhodu je prvo mesto oddano Novi KBM Branik I, v igri za drugo mesto pa so še tri ekipe, Nova KBM Branik II, ŽOK Sobota in Korvolley A. V skupini B je ekipa SIP Šempeter še vedno brez poraza in prepričljivo zaseda vrh lestvice, od ostalih ekip pa imajo največ možnosti za napredovanje še Braslovče, saj ima ekipa Swatycomet Zreče I v zadnjem krogu težji razpored.

 

Na zahodu v skupini A prevladuje Vital Ljubljana I, ki je v nedeljo sicer doživel prvi poraz. Ljubljančanke so morale priznati premoč ŽOK Triglavu Kranju I, ki ima lepe možnosti, da prehiti drugouvrščeni Calcit Volley. V skupini B bo prvo mesto zasedla Zgornja Gorenjska, ki v letošnji sezoni še ni bila poražena, uvrstitev med najboljših osem ekip v Sloveniji pa si je tudi že priigral Olimp Ljubljana.

 

V B ligah so pri kadetih na vrhu Fužinar Sij Metal, Fram, Črnuče ACH in Krka, pri kadetinjah Luka Koper, POK Krško, Vital Ljubljana II, Žirovnica, ŽOK Domžale, Mozirje, Mežica, ŽOK Ljutomer in Formis II.


avtor: OZS
foto: Uroš Vidali
 
 
POŠLJI NOVICO